Yeşil, İdris Arslan'ın arkadaşıymış...

Yeşil, İdris Arslan'ın arkadaşıymış...
Danıştay tetikçisi Alparaslan Arslan'ın babası, bakın kiminle yakın arkadaş çıktı?İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon davasında...

Danıştay tetikçisi Alparaslan Arslan'ın babası, bakın kiminle yakın arkadaş çıktı?

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon davasında üye hakim Sedat Sami Haşıloğlu'nun, İdris Arslan ile Susurluk davasının firarisi Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım'ın İmam Hatip Lisesi'nden arkadaş oldukları şeklinde haberler çıktığını söylemesi dikkat çekti.

Üye Hakim Sedat Sami Haşıloğlu, tanık İdris Arslan'a, Susurluk davası kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım ile akraba olduğuna ilişkin bazı gazetelerde haberler çıktığına belirterek "Mahmut Yıldırım'ı tanıyor musunuz?" diye sordu. Mahmut Yıldırım ile akraba olmadığını belirten Arslan, "1968 yılında Elazığ İmam Hatip Lisesi'nden arkadaşım. En son sanırım 1997 yılında Elazığ merkezde birkaç defa gördüm. Yeşil olduktan sonra görmedim." ifadesini kullandı.

Üye hakim Haşıloğlu, "Danıştay saldırısının ardından Alparslan Arslan'ın vekaletini almak için görüşen avukat Abdurrahman Sarıoğlu size neden 2 bin lira verdi. Para alması gereken avukat size neden para veriyor?" diye sordu. İdris Arslan'ın "Allah rızası için yaptığını söyledi." şeklindeki beyanı üzerine Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün, "Tanımadığınzı bilmediğiniz bir adam, ilk defa görüyorsunuz. Size para veriyor. Oğlunuzun suçlandığı olaydan dolayı mı para verdi?" diye sordu. Bunun üzerine Arslan, "Evet Alparslan'a, ailesine sahip çıkmak için para verdi." diye konuştu. Arslan, Başkan Şengün'ün "Aldıktan sonra iade ettiniz mi?" sorusuna da "Hayır" cevabını verdi.

Haşıloğlu da, MASAK tarafından İdris Arslan'ın ekonomik durumuna ilişkin hazırlanan raporu okudu. Raporda, 16 bin liranın Alparslan'ın arabasının satışından, 20 bin liranın da çekin tahsilatından geldiğini, Alparslan'ın dairesinin satışından elde edilen gelirin 40 bin dolar değil 40 bin TL olduğunun belirtildiğini söyleyen Haşıloğlu, yine İdris Arslan'ın emekli ikramiyesinin de 40 bin lira değil 32 bin 433 lira olarak belirtildiğini söyledi. Bunun üzerine İdris Arslan da, ikramiyesinin 48 bin lira olarak yatırıldığını, ancak inceleyemediğini, farklı sandıklardan gelen paralar olabileceğini ifade ederek, "Alparslan avukat, çalışıyor. Ben de evi sattım, elime geçen bu dedi. Ümraniye'de 145 bin liraya ev aldım. Bankadaki 100 bin lirayı eve verdim, 50 bin lira da akrabama borçlandım." diye konuştu.

Haşıloğlu raporda, Ümraniye'deki evin 135 bin liraya satın alındığını ifade ederek, İdris Arslan'ın 68 bin lirasının kaynağının belli olduğunu, bu evi almaya ekenomik durumunun yeterli olmadığının yazıldığını söyledi
.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.