Yerli otoda büyük gün?

Yerli otoda büyük gün?
Yerli otomobili üretilmesi konusunda çalışmaların da yer aldığı Türkiye Otomotiv Sektörü Strateji Belgesi açıklanıyor. Yerli otomobili üretilmesi...



Yerli otomobili üretilmesi konusunda çalışmaların da yer aldığı Türkiye Otomotiv Sektörü Strateji Belgesi açıklanıyor.

 

Yerli otomobili üretilmesi konusunda çalışmaların da yer aldığı  Türkiye Otomotiv Sektörü Strateji Belgesi ve 2011-2014 Eylem Planı bugün Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün tarafından açıklanıyor.

Belgede, Ar-Ge altyapısını iyileştirmek, şirketlerin tasarım, üretim, markalaşma beceri ve
kapasitelerini artırmak, otomotiv sektöründe iç ve dış pazarları geliştirmek, hukuki ve idari düzenlemeleri iyileştirmek, fiziki altyapıyı geliştirmek şeklinde tespit edilen beş hedef yeri alıyor.

Dünya örneğine bakıldı


Sanayi Bakanlığı, Türkiye otomotiv sektörünün yeni stratejisinin dünyadaki, AB'deki ve Türkiye'deki gelişmelerin analizlerine dayanan katılımcı bir yaklaşımla hazırlandığını kaydetti. Hazırlık sürecinin bütün aşamalarında kamu ve özel sektör temsilcilerinin görüşlerinin alındığı belirtilerek, stratejinin ilgili kurumların uyumlu çalışmasıyla hayata geçirilmesinin sağlanacağı belirtildi.

OSD'den ses yok


Başbakan Tayyip Erdoğan ocak ayında TÜSİAD Genel Kurulu'nda "Babaları burada yerli otomobil üretin" çağrısı yapmıştı. Bu çağrı üzerine Türkiye'ni önde gelen üreticileri topu Otomotiv Sanayiciler Derneği'ne attı. OSD, Türkiye'de yerli otomobil üretimi konusunda bir çalışma yaparak Başbakan Erdoğan'a sunacak. Ancak 3 ay geçmesine karşın OSD'den bugüne kadar hala ses çıkmaması dikkat çekici. Elektrikli araç üretimi için yola çıkan Brightwell Holdings BV Yönetim Kurulu Başkanı Alphan Manas, yerli otomobili ancak kendileri gibi "çılgın Türkler"in yapacağını iddia etti. Manas, "Babalarının zaten üretimi var ve otomobillerini satıyorlar. Bu yüzden çılgın Türkler desteklenmeli" dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.