Yeni Türkiye Buluşmaları Paneli

Yeni Türkiye Buluşmaları Paneli
 - Avrasya Yazarlar Birliği Genel Başkanı Ömeroğlu:"Rusya'nın bu olumsuz tutumunun çok sürdürmeyeceğini düşünüyorum. İlkbaharla birlikte dostluk...

 

- Avrasya Yazarlar Birliği Genel Başkanı Ömeroğlu:

"Rusya'nın bu olumsuz tutumunun çok sürdürmeyeceğini düşünüyorum. İlkbaharla birlikte dostluk rüzgarları esmeye başlayabilir"

 

ANTALYA (AA) - Avrasya Yazarlar Birliği Genel Başkanı Yakup Ömeroğlu, Rusya'nın Türkiye'ye ilişkin olumsuz tutumunun çok sürdürmeyeceğini belirterek, "İlkbaharla birlikte dostluk rüzgarları esmeye başlayabilir" dedi.

 

Antalya Büyükşehir Belediyesince Antalya Kültür Merkezi'nde siyaset bilimci Murat Yılmaz'ın başkanlığında gerçekleştirilen Rusya konulu "Yeni Türkiye Buluşmaları" paneline, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TURKSOY) Genel Sekreter Yardımcısı Fırat Purtaş, Avrasya Yazarlar Birliği Genel Başkanı Ömeroğlu ve Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Salih Yılmaz konuşmacı olarak katıldı.

 

Ömeroğlu, panelde yaptığı konuşmada, Rusya'daki ekonomik durumun çok kötü olduğunu, bunun da Türkiye'yi olumsuz etkilediğini söyledi. 

 

Rus ekonomisinin gaz ihracatına bağlı olduğunu vurgulayan Ömeroğlu, şöyle devam etti:

 

"Rus ekonomisi zaten kötüye gidiyor. Enflasyon çok yüksek, borsa hızla düşüyor, ruble de dolar karşısında değer kaybetmeye devam ediyor. Bütün bunların üzerinde iktidarını yükseltebilmesi için de Putin'in bir krize ihtiyacı vardı. Putin, halkta Türklerle kriz, Türklerle düşmanlık hislerini oluşturmaya çalışıyor. Putin, bu olumsuzluklar içerisinde öyle bir kriz havası oluşturdu ki Putin'i eleştirmek savaş suçu işlemekle aynı pozisyona geldi. Putin'in bir krize ihtiyacı vardı, bunu da bizim uçağı vurmamızda buldu diye düşünüyorum." 

 

Rusya'nın Türk ekonomisine karşı aldığı kararların bazılarını yumuşatmaya çalıştığına işaret eden Ömeroğlu, "Rusya'nın bu olumsuz tutumunun çok sürdürmeyeceğini düşünüyorum. İlkbaharla birlikte dostluk rüzgarları esmeye başlayabilir" diye konuştu. 

 

Salih Yılmaz ise Rusya ile yaşanan ekonomik gelişmelerin uzun süreçte Türkiye'ye yeni ekonomik açılımlar getireceğini anlattı.

 

Rusya'nın Türkiye ile krizi tırmandırarak Suriye'de Türkiye'nin etkisini kırarak bölgedeki etkin gücünü artırmak istediğini savunan Yılmaz, "Rusya köşeye sıkışmış bir kediye benziyor. Her an herkese saldırabilir. O nedenle Türkiye'nin bu şartlar altında daha sakin, daha hoşgörülü ve daha anlayışlı hareket etmesi gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.