Yeni anayasa için Çiçek'e süre verdi

Yeni anayasa için Çiçek'e süre verdi
Başbakan Erdoğan, TRT'deki canlı yayın programında bu akşam TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile yaptığı görüşmede mutabık kaldıkları bir konuya dikkat...


Başbakan Erdoğan, TRT'deki canlı yayın programında bu akşam TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile yaptığı görüşmede mutabık kaldıkları bir konuya dikkat çekti.

ANAYASA HAZIRLAMAK İÇİN MECLİS'E SON SÜRE

Yeni anayasa çalışmalarına da değinen Başbakan Erdoğan, Başbanlık tartışmaları yerine sürecin devam etmesi gerektiğini dile getirek " Önce süreci hızlandırmak gerekir. Anayasa yazımı devam eder, başkanlık sistemi gündeme geldiğinde de gerekirse referanduma dahi gidilir. Ben Meclis başkanı ile görüştüm, kendisine Anayasa yapımı için bir süre verilmesini istediğini, bu süre sonrasında gerekirse kendi partisi olarak tüm gayretlerini yeni bir anayasaya yönlendirmeye kararlı olduklarını söyledi.

Erdoğan, dünyada başka ülkeler Türkiye'den anayasa konusunda yardım istediğini ancak kendi anayasamızı yapmaktan aciz noktada olduklarını söyledi. 25 milletvekili olan da 3 kişi, 325 milletvekili olan da 3 kişi bi kadar hoşgörü olur. " dedi.

Başbakan Erdoğan yeni anayasa çalışmaları için milletvekillerine talimat verdiğini hazırlanacak Anayasa'nın Meclis'e sunulacağını, Anayasa Komisyonu çalışmasından sonuç çıkmadığı anda kendi çalışmalarının devreye gireceğini söyledi. Anayasa çalışmalarının sonuçlanamamsının kendisini üzeceğini ancak çalışmalarını aksatmayacağını dile getirdi.

Kaynak: Haber7

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.