Yasakçı kafanın savunmasına bak..

Yasakçı kafanın savunmasına bak..
Medya Patronu Aydın Doğan'ın ?eğitim muhabiri? Abbas Güçlü, yıllardır toz kondurmadığı ?katsayı?nın tamamen uygulamadan kaldırılması karşısında...


Medya Patronu Aydın Doğan'ın ?eğitim muhabiri? Abbas Güçlü, yıllardır toz kondurmadığı ?katsayı?nın tamamen uygulamadan kaldırılması karşısında küplere binerek, eşitlik getiren yeni sistemi karalamaya çalıştı.


Abbas Güçlü Milliyet'teki yazısında, katsayının kaldırılmasının meslek lisesi mezunlarına bir avantaj sağlamayacağını ileri sürdü. Aksine bunun onlara bir ?kazık? olduğunu savundu.

Aydın Doğan kontenjanından Milliyet'te yazıları yayınlanan eğitim muhabiri Abbas Güçlü, meslek liselerinde verilen eğitim kalitesinin yükseltilmesini isteyeceğine, bu okullardan mezun olan öğrencilerin diğer okul mezunları ile aralarındaki açığı kapatamayacağından dem vurdu.


KAFAYA BAK


Güçlü şöyle bir örnek getirdi: ?Örneğin, hükümet başarılı bir diplomasiyle, tüm ülkelere yönelik vizeyi kaldırıp, seyahat özgürlüğü getirdiğini söylese, bundan kim ve kaç kişi yararlanacak? Cebinizde para yoksa istediğiniz kadar özgür seyahat ortamı olsun! Katsayıların kaldırılması da onun gibi bir şey. Fen, Sosyal, Matematik ve Türkçe görmeyen öğrencilere girin, kazanın diyoruz. 10 yıl önce katsayılar yokken 4 yıllık fakültelere giriş oranı zaten çok düşüktü, geçen yıl ise yok gibiydi ve değişen bir şey olmadı. Seneye de yine çok fazla değişen bir şey olmayacak. Yani kopartılan gürültü boşuna.?


?KAZANMA İHTİMALLERİ DÜŞÜK DİYE, HİÇ ŞANS TANINMAMALI?


Güçlü'nün bu cahilane mantığına göre, alanları dışındaki bir fakülteyi kazanma ihtimalleri düşük diye meslek liselilere bu alanları tercih etme hakkı hiç tanınmamalı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.