"Yarasa" dediler, yarasayı bu millet Başbakan yaptı

"Yarasa" dediler, yarasayı bu millet Başbakan yaptı
28 Şubat sürecine değinen Başbakan, "Tekrar yaşanmaması için çok hassasız" dedi.5. Medeniyetler İttifakı Forumu'na katılmak üzere Viyana'da bulunan...


28 Şubat sürecine değinen Başbakan, "Tekrar yaşanmaması için çok hassasız" dedi.

5. Medeniyetler İttifakı Forumu'na katılmak üzere Viyana'da bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, MÜSİAD Avusturya ve WONDER tarafından kendisi onuruna verilen öğle yemeğine katıldı.

Başbakan Erdoğan 28 Şubat sürecine değinerek, "16 yıl önce bu millete yaşatılanların tekrar yaşanmaması için çok hassasız" dedi.

Başbakan, o yıllarla ilgili şunları söyledi:

"O süreçte 'Başörtülüler gitsin Suudi Arabistan'da okusun' dediler. Hatta daha ileri gittiler, 'yarasa' dediler. Yarasayı da bu millet Başbakan yaptı. 'Muhtar bile olamaz' dediler işte o çocuklar şimdi ülkeyi yönetiyorlar. Son 10 yılda Türkiye nereden nereye geldi. Mukayese edildiğinde mukayese edilemeyecek kadar çok gelişti. Biz sabrederek, dua ederek en çok da çalışarak, mücadele ederek hayırların şerre dönmesini sağladık. 16 yıl önce, onun da öncesinde bu millete yaşatılanların tekrar yaşanmaması için çok hassasız. Kimsenin vatan hasreti içinde gözlerini kapatmasını istemiyoruz. Gurbete gitmesini, devlet karşısında kendisini horlanmış, dışlanmış hissetmesini istemiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti içinde 76 milyonun hepsi birdir, beraberdir, kardeştir, her biri devlet karşısında eşittir. Önce devlet değil önce insan."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.