Yaralı binbaşı Türkiye'ye sığındı

Yaralı binbaşı Türkiye'ye sığındı
Suriye'de ordudan ayrılarak muhalifler saflara katılan ve İdlip'te çıkan çatışmada yaralanan bir binbaşı, Türkiye'ye sığındı. Binbaşı Hatay'daki...



Suriye'de ordudan ayrılarak muhalifler saflara katılan ve İdlip'te çıkan çatışmada yaralanan bir binbaşı, Türkiye'ye sığındı. Binbaşı Hatay'daki tedavisinin ardından çadır kente yerleştirildi.


Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad yönetimine muhalif askerler arasında yer aldığı belirtilen ve Suriye'nin İdlip kentinde muhaliflerle ordu birlikleri arsında çıkan çatışmada yaralanan Binbaşı Abdullatif Ahmet (41), yakınlarının yardımıyla Suriye sınırını geçip Türkiye'ye sığındı.

Binbaşı Abdullatif Ahmet, kardeşi Mehmet El Ahmet ve kendisi gibi Suriyeli bir asker olan arkadaşı Yüzbaşı Kasım Cevat'ın yardımıyla Suriye sınırını geçip, Hatay'ın Reyhanlı ilçesine ulaştı.

Vatandaşların durumu jandarmaya bildirmesiyle jandarmalar tarafından sınırdan alınan yaralı binbaşı, Reyhanlı Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Burada tedavi edilen ve sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilen Binbaşı Ahmet, daha sonra Hatay'daki bir çadır kente yerleştirildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.