Yalnız bırakmadılar?

Yalnız bırakmadılar?
Milyonu aşkın kişinin katıldığı törenle geçtiğimiz gün İstanbul'da toprağa verilen eski Başbakan ve Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın...



Milyonu aşkın kişinin katıldığı törenle geçtiğimiz gün İstanbul'da toprağa verilen eski Başbakan ve Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın Merkez Efendi Mezarlığı'ndaki kabri, dün gün boyunca sevenlerinin akınına uğradı. Vatandaşlar gözyaşları içinde Erbakan'ın kabri başında dua ettiler


Milli Görüş Lideri Necmettin Erbakan'ın salı günü toprağa verilmesinin ardından Türkiye'nin dört bir yanından gelen vatandaşlar kabrini ziyaret ediyor. Hoca için düzenlenen ve milyonu aşkın kişinin katıldığı cenaze törenine yetişemeyenler, İstanbul'a ulaştıkları gece geç saate aldırış etmeden Merkez Efendi Mezarlığı'na koştu. Burada Erbakan'ın kabrini ziyaret eden vatandaşlar, göz yaşları arasında dualar okudu. Cenaze törenine katılmak için yurt dışından ve başka şehirlerden gelen vatandaşlar da memleketlerine dönmEden önce son bir kez Erbakan'ın kabrini ziyaret ettiler. Bazı ziyaretçiler burada birbirlerine, Erbakan ile olan anıları, ya da Türkiye için yaptıkları hizmetleri anlattılar.

ONUN MİRASI ÖKSÜZ KALMAYACAK

Almanya'dan geldiğini ve Erbakan'ı 42 yıldır tanıdığını belirten Tarık Balık" Öyle değerli bir insanı 100 yılda bulmak mümkün değil. Gönüllerin sultanı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin mimarıydı"dedi. Hocanın tek gayesinin 6 milyar insanın kardeşliği olduğunu ve nefesi değil milleti için hizmet etmek olduğunu söyleyen Balık, "Bu millet onun mirasını öksüz bırakmayacak. Allah ümmetimize onu anlama şuuru versin" derken; Fahri Özcan isimli vatandaş ise "Cenazesine ordu mensuplarının gelmesi, onu seven sevmeyen herkesin orda olması ümmeti Muhammed'e ders oldu. Sağlığında birleştirmeye çalıştığı ümmeti ölümünde birleştirdi. Sağlığında gösteremedeğimiz saygıyı inşallah ölümünden sonra gösteririz"diye konuştu.

İNSANLIK LİDERİNİ KAYBETTİ

Cenaze töreni için Trabzondan gelen ve hocayla 1973'de tanıştığını söyleyen Selamettin Tellioğlu isimli vatandaş da "İnsanlık liderini kaybetmiştir. Kendisi çağlara yön veren liderlerden ve son yüzyılımızın dünya liderlerinden biriydi. Sağlğğında insanımızın yüzde 50'sinin uyanışında etkili olmuştu. Ölümüyle de inşallah yüzde 100'ünün dirilişine vesile olur"dedi. Necmettin Erbakan'ın mezarını ziyaret edenler arasında Mavi Marmara şehitlerinden Çetin Topçuoğlu'nun oğlu Aytek Topçuoğlu da vardı. Topçuoğlu babasının mezarından aldığı toprağı Erbakan'ın mezarının üzerine serpti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.