Yalçın Topçu'dan çarpıcı açıklama...

Yalçın Topçu'dan çarpıcı açıklama...
BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, referandumun önemini anlatırken çarpıcı ifadeler kullandı:"Evet oyları, milli iradenin üzerindeki tank paletinin gölgesini...

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, referandumun önemini anlatırken çarpıcı ifadeler kullandı:

"Evet oyları, milli iradenin üzerindeki tank paletinin gölgesini kaldıracak. Geleceğimiz aydınlanacak..." BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, 26 maddelik Anayasa paketinin oylandığı referandumla ilgili önemli tespitlerde bulundu.

Topçu, "Sandıktan çıkacak evet' oyları ile cuntaların kirlettiği geleceğimizi aydınlığa kavuşturacak" dedi. Referandum kapsamında 28 ile gittiğini belirten Topçu, milletin, milli iradenin üzerindeki tank paletinin gölgesini kaldıracağını vurguladı.

EŞKIYA KORKUSU YOK

Topçu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki izlenimlerini paylaşırken, halkın terör örgütü korkusunu üzerinden attığını dile getirdi. BBP lideri, şöyle devam etti: 'Ardahan- Kars, Elazığ, Malatya, Mardin, Urfa'da memnuniyetle gördümki vatandaş eşkıya korkusunu yenmiş. Vatandaşımız eşkiyaya rağmen bin yıldır yaptığını 12 Eylül'de tekrar yapacak. Vatandaşımız bir ve beraber yaşama kararlılığını gösterecek, güvenli, özgür, refah bir Türkiye'de yaşamanın önünü eksik de olsa açacak bu referandumda eşkiyaya rağmen evet' diyecek. Doğu ve Güneydoğu-'da katılımın yüzde 90'ların üzerinde olacağını gördüm, yüzde 70'leri aşabilecek evet oyu çıkabileceği kanaatini taşıyorum"

24 SAAT DEMOKRASİ İÇİN


Topçu, Meclis'te temsil edilen partilerin kamplaşmadan medet umduğunu, 13 Eylül sabahından itibaren yeniden Anadoluyu karış karış gezerek, yıllardır ekonomik terör, bölücü terör ve ahlaki terör karşısında bu partilerin yapamadıklarını "burunların fitil fitil getireceklerini" kaydetti.

Topçu, şu ifadeleri kullandı: "12 Eylül partileri oylama günü değil, 12 Eylül cuntaların 10 yılda bir kirlettiği millet iradesinin üzerinden, statükonun, tank paletinin gölgesinin kaldırılarak, millet iradesinin her kurumun üzerinde olduğunun tescil edileceği gündür. 12 Eylül günü evet' oylarımızla cuntaların kirlettiği geleceğimizi aydınlığa kavuşturacağız, sosyal devlet için, hukuk devleti için, bağımsız yargıya kavuşmak için, 24 saat kesintisiz demokrasinin önünü açacak bir ufak adım atacağız."

SEDA ŞİMŞEK- ANKARA (Bugün)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.