Yahudi lobisini kızdıran haber?

Yahudi lobisini kızdıran haber?
Amerikan Time dergisi geçen hafta kapaktan verdiği 'İsrail niçin barışı umursamıyor' başlıklı yorum haberiyle Yahudi lobisini kızdırdı.Amerikan Time...

Amerikan Time dergisi geçen hafta kapaktan verdiği 'İsrail niçin barışı umursamıyor' başlıklı yorum haberiyle Yahudi lobisini kızdırdı.

Amerikan Time dergisi geçen hafta kapaktan verdiği ?İsrail niçin barışı umursamıyor? başlıklı yorum haberinde, İsrail halkının Filistin ile barış yapılması umudunu yitirdiği bu nedenle artık aldırmayıp, para yapmaya ve gününü yaşamaya baktığı öne sürüldü.

Yahudi lobisi, dergiyi ?Yahudi karşı yalanları tekrarlamakla? suçladı. Dergi savını, İsrail halkının söylemine dayandırdı. Derginin muhabirine, Hamas roketlerinin düştüğü deniz kenarındaki Aşdod kentinde görüştüğü bir emlakçı, şunları söyledi: ?Kassam roketleri düşse de biz daire satmaya devam ediyoruz. TV gördüğünüz şeyler burada geçerli değil. Bu hafta 12 daire sattık.? 2.5 yıldır tek bir intihar saldırısının bile yapılmadığı İsrail?de halkın, ekonominin de düzelmesiyle daha iyi yaşamaya odaklanmış durumda olduğunu aktardı.

Geçenlerde yapılan ve ?İsrail?in en acil sorunu nedir? sorusunun sorulduğu ankette barış beşinci sırada yer aldı. Halk acil sorunların ilk dördünü, eğitim, suç oranındaki artış, ulusal güvenlik ve yoksulluk diye sıraladı.

Yazıya ABD?deki etkin Yahudi örgütlerinden ADL tepki gösterdi. Dergi editörüne bir mektup gönderen ADL Başkanı Abraham Foxman, Yahudi karşıtı yalanları tekrarlamakla suçladı. Foxman ?Time dergisi, İsrail?in verdiği kurbanları görmezlikten geliyor ve Yahudilerle para arasındaki gerçek dışı ilişkiyi gündeme getiriyor. Dergi özür dilemeli? diye yazdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.