WikiKayseri asvaşında söz belediyenin!

WikiKayseri asvaşında söz belediyenin!
 Kayseri Büyükşehir Belediyesi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun gündeme getirdiği yolsuzluk iddialarıyla ilgili internet sitesinde 84 belge...

 


Kayseri Büyükşehir Belediyesi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun gündeme getirdiği yolsuzluk iddialarıyla ilgili internet sitesinde 84 belge yayınlandı. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında 100 bin liralık, CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu hakkında ise sadece 100 liralık tazminat davası açacağını söyledi.


Kayseri Büyşükşehir Belediyesi'nin 'www.kayseri-bld.gov.tr' sitesine 13 dosyadaki 84 belge, 'Belge öyle değil, böyle yayınlanır' başlığıyla yer aldı. Belediyenin internet sitesindeki giriş yazısında şöyle denildi: "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun TBMM'deki bütçe görüşmelerinde tam 10 yalanı nasıl söylediğini bir gün sonraki basın toplantımızda belgeleriyle ispat ettik. Buna karşılık Kılıçdaroğlu, ellerindeki belgeleri kendi internet sitesinde yayınlayacaklarını söyledi. Ancak işine geldiği kadar ki kısmını yayına veren Kılıçdaroğlu, sıkıştığı zaman da 'Aynı dosyadan bahsetmiyoruz' yalanına sarıldı. Konuyla ilgili tüm bilgi ve belgeleri internet sitemizden kamuoyunun bilgisine sunuyoruz. Bu belgeler arasında özellikle Hacı Ali Hamurcu'nun Cumhuriyet savcılığında en son verdiği 3 sayfalık ifadeyi gözler önüne seriyoruz. Bu ifadesinde Hacı Ali Hamurcu, daha önceki verdiği ifadelerin birbiriyle çeliştiğini kabul ederek, 'Bu sırada müdürüm belediyedeki üst düzey görevlileri suçlayacak olursan onların beni kurtarabileceğini söyledi. Bu nedenle ben müdürümün bana söylememi istediği hususları gerçekmiş gibi ifadelerimde anlattım. Zaten ifadeler karşılaştırıldığında tamamıyla birbiriyle çelişki içerisinde olduğu görülecektir. Ben hakkımdaki suçlamalardan kurtulmak için ve belediye üst düzey görevlilerini bana yardımını sağlamak için bu ifadeyi verdim. Bu nedenle önceki ifadelerimin gerçek dışı olduğunu belirtmek istiyorum' şeklinde konuşuyor. Kamuoyuna sunulur."

HANGİ BELGELER YAYINLANDI?
Kayseri Büyükşehir Belediyesi internet sitesinde 'PDF' formatında Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu'nun, Hacı Ali Hamurcu hakkında görevlendirme yazısı (23.06.2007), Hacı Ali Hamurcu hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na yapılan suç duyurusu, Belediye Teftiş Kurulu Başkanlığı'nca hazırlanan teftiş raporu yer aldı.
Bunun yanı sıra Hamurcu'nun poliste verdiği ve kaybolduğu öne sürülen 26 sayfalık ifade, Hacı Ali Hamurcu'nun verdiği diğer 16 sayfalık ifade, Emniyet Müdürlüğü'nde alınan ifadelerin savcılığa eksiksiz verildiği uttanağı, savcılığın belediyedeki memurlarla ilgili kovuşturdmaya yer olmadığına dair karar, idari soruşturmaya yer olmadığına dair karar ve buna esas teşkil eden bilirkişi raporu, Hacı Ali Hamurcu'nun savcılıkta iftira attığına ilişkin son verdiği 3 sayfalık ifade, mahkeme kararı ve yargıtayın onama kararı, sahte senetle yapılan şantajla ilgili suç duyurusu, sahte senet hazırlandığına dair bilirkişi raporu yer aldı.

TAZMİNAT DAVASI
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, "Dosyadaki belge ve işlemler tamamlandığı takdirde yarın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na 100 bin lira, Kayseri milletvekili Şevki Kulkuloğlu'na da ise 100 liralık dava açacağım. Zira milletvekilinin hakkında birçok icralık kesinleşmiş dava bulunmakta. O nedenle onun hakkında sadece 100 liralık dava açacağım" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.