Vergi mükellefleri bu fırsatı kaçırmasın?

Vergi mükellefleri bu fırsatı kaçırmasın?
Maliye Bakanı Şimşek, kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin düzenlemenin mükellef açısından kaçırılmaması gereken büyük bir...



Maliye Bakanı Şimşek, kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin düzenlemenin mükellef açısından kaçırılmaması gereken büyük bir fırsat olduğunu söyledi. Şimşek bu yapılandırma için kesinlikle af olmayacağının da altını çizdi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Antalya-Beldibi'nde düzenlenen ve 'Kamu Alacaklarının Yeniden Yapılandırılmasına Dönük Değerlendirme Toplantısı'nın açılışında yaptığı konuşmada, yeniden yapılandırmaya dönük kanunla 'çok önemli bir reform' gerçekleştirdiklerini söyledi. Reform uygulamasının taşra ile merkezin çok uyumlu şekilde çalışmasıyla başarılı şekilde yürütülebileceğini dile getiren Şimşek, Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı kamu alacaklarının yapılandırılması uygulaması ile karşı karşıya olduklarını vurguladı.

BU FIRSAT KAÇMAZ

Bunun mükellef ve idare acısından kaçırılmaması gereken büyük bir fırsat olduğunu kaydeden Şimşek, şöyle devam etti: 'Maliye Bakanlığı olarak mükelleflerimizle yeni bir döneme gireceksek, beyaz bir sayfa açacaksak, bu mükelleflerimiz açısından mutlaka kaçırılmaması gereken bir fırsattır. Biz, geçen yıl çıkardığımız Kanunla kapasitemizi artırmamıza paralel, hiçbir mükellefin denetim dışı kalamayacağı bir yapı oluşturduk. Gelir İdaresi ve Maliye Bakanlığının diğer denetim birimlerinde teknolojik alt yapıyı çok hızlı geliştiriyoruz. Yeni bir Kayıt Dışı Eylem Planı Stratejisi hazırlığı içindeyiz. Buna nihai şeklini vermek üzereyiz.' Şimşek, bazı idarelerin ceza yazdığını, bunların da bazen 10 yıl sonra mükellefe tebliğ edildiğini de ifade etti. Şimşek, 'Böyle şey olur mu? Bundan sonra 1 yıl içinde tebliğ edilmeyen ceza, ceza olmaktan çıkacak. Bu İdareye de büyük sorumluluk getiriyor' dedi.

KESİNLİKLE AF DEĞİL

Maliye Bakanı, konuşmasının son bölümünde, vergide adalet ve uyumun önemine işaret ederek, taşrada (vergilerimizi zamanında ödüyoruz ama siz ödemeyenleri ödüllendiriyorsunuz) şeklinde bir algı bulunduğunu kaydetti. Cumhuriyet döneminde 31 adet mali af içeren kanun çıkarıldığını belirten Şimşek, bu yapılandırmanın öncekilerden önemli bir ayrıcalığı olduğunu söyledi. Yeni düzenlemede güncelleme yapılarak ana paranın alındığını hatırlatan Şimşek, 'Bu iddia edildiği gibi bir af değil, bir kolaylıktır' diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.