'Vatandaşın iradesine kim ipotek koyarsa hesabı sorulacak'

'Vatandaşın iradesine kim ipotek koyarsa hesabı sorulacak'
  Başbakan Yardımcısı Akdoğan, "Bu seçimde kim vatandaşın iradesine ipotek koymaya çalışırsa, baskı yaparsa, kim sandık başında tehdit...

 

 

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, "Bu seçimde kim vatandaşın iradesine ipotek koymaya çalışırsa, baskı yaparsa, kim sandık başında tehdit ederse hesabı sorulacaktır" dedi.

 

ANKARA (AA) - Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, 24 TV canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Son dönemde yaşanan terör eylemlerinin amacının siyaseti gündemden düşürmek olduğunu vurgulayan Akdoğan, terörün siyaset mühendisliği yapmak için her zaman bir araç olarak kullanıldığını belirtti. Seçim sürecinde bu hadiselerin yaşanmasının da doğrudan seçimi etkilemeye dönük olduğunu söyleyen Akdoğan, Ankara'daki terör saldırısının ardından muhalefetin sergilediği tavrı eleştirdi.

 

 

Devam eden terör operasyonlarının seçime endeksli olmadığını dile getiren Akdoğan, devletin son zamanlarda oluşan güvenlik açığını gidermesi gerektiğini vurguladı. Operasyonların, vatandaşın talebi ve ihtiyacı üzerine başlanan bir süreç olduğunu kaydeden Akdoğan, "Örgüt burada birtakım farklı hayaller peşine düştü. Seçim öncesi, seçime dönük bir operasyon süreci değildir. Seçimden sonra da aynı kararlılıkla, netice alınana kadar operasyonlar devam edecek" ifadelerini kullandı.

 

Seçim güvenliği konusunda alınan tedbirleri anlatan Akdoğan, 385 bin asker, polis ve jandarmanın tüm ülke genelinde sadece seçim günü çalışmalar yürüteceğini söyledi. Seçim güvenliğinin, sadece seçim günü sandıkların güvenliğinden ibaret olmadığının altını çizen Akdoğan, vatandaşın iradesi oluşurken ona baskı yapılmaması, seçmenin tehdit edilmemesi için çalışmalar yürütüldüğünün altını çizdi.

 

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

"Seçimden önce yapılacaklar var, sonrasında yapılacaklar var. Birilerinin adına oy kullananlar var. Bunun çok büyük cezası var. Hesap mutlaka sorulur. Onları da uyarıyorum. Bu seçimde kim vatandaşın iradesine ipotek koymaya çalışırsa, baskı yaparsa, kim sandık başında tehdit ederse, hile yaparsa, başkasının yerine oy kullanırsa bunların hepsinin üzerine teker teker gidilecek, hesabı sorulacaktır. Devlet tamamen bölgede duruma hakim durumda. Vatandaşlarımız rahat olsunlar, devletine güvensinler. İnşallah bölgede bu sefer seçim güvenliği açısından daha olumlu bir tablo olacağını düşünüyorum. "

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.