Vali Tapsız, Burdur'da sürücülere ceza yerine ceviz ezmesi...

Vali Tapsız, Burdur'da sürücülere ceza yerine ceviz ezmesi...
 Burdur Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şubesi ekipleri, kentten geçen sürücülere ceza kesmek yerine ceviz ezmesi ikram etti.Polis, 9 günlük Kurban...

 

Burdur Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şubesi ekipleri, kentten geçen sürücülere ceza kesmek yerine ceviz ezmesi ikram etti.

Polis, 9 günlük Kurban Bayramı tatili için tatil beldelerine gelen araçlara yönelik Burdur-Antalya karayolunda uygulama yaptı.

Antalya yönünde ilerleyen araçları durdurarak, sürücü ve yolculara ceviz ezmesi ikram eden polis, durdurdukları araçların sürücülerine, ''Hız limitini aştınız. Ceza mı yoksa ceviz ezmesi mi istersiniz?'' diye sordu.

Bir an duraksayan ve daha sonra gülümseyen sürücüler ve yolcular, uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Uygulama noktasına çocuklarıyla gelen Burdur Valisi Süleyman Tapsız'a da ceviz ezmesi ikram edildi.

Tapsız, daha sonra durdurulan bir araçtaki kişilerle görüşerek yaklaşan bayram öncesi istenmeyen olayların yaşanmaması için herkesi kurallara uymaya davet etti.

Vali Tapsız, gazetecilere yaptığı açıklamada, bayram tatilinin 9 güne çıkarılmasının ardından Türkiye genelinde yoğun bir trafik yaşandığına işaret etti.

Burdur'un Antalya, Ankara, Denizli, Fethiye yolu üzerinde bulunduğunu hatırlatan Tapsız, şöyle konuştu:

''Bu yüzden ilimizdeki trafik yoğunluğu had safhada. Emniyet Müdürlüğümüz Türkiye'ye örnek olacak güzel bir uygulamaya imza atıyor. Hem yöremizin tanıtımına katkı sağlıyor, hem de sürücülerin 5-10 dakika dinlenmelerini sağlıyor. Ayrıca dağıtılan broşürlerle daha dikkatli araç kullanma noktasında sürücüler ikaz ediliyor. Bayram sevincinin yasa dönüşmemesi için herkesin dikkatli araç kullanmasını istiyoruz. Burdur'un ceza kesilen değil, ağızların tatlandığı, sürücülerin can güvenliği için ikazların yapıldığı bir yer olarak anılmasını arzu ediyoruz.''

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.