Vali Avni Coş?tan terör operasyonu açıklaması?

Vali Avni Coş?tan terör operasyonu açıklaması?
ADANA (İHA) - Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonlarda 12 kişinin gözaltına alındığını bu şahıslardan 6'sının...



ADANA (İHA) - Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonlarda 12 kişinin gözaltına alındığını bu şahıslardan 6'sının serbest bırakıldığını söyledi. Vali Coş, operasyonda sarin gazı ele geçirildiği yolundaki bilgilerin de doğru olmadığını belirtti.

- ADANA VALİSİ HÜSEYİN AVNİ COŞ, ADANA?DA TERÖR ÖRGÜTÜNE YÖNELİK DÜZENLENEN OPERASYONLARDA 12 KİŞİNİN GÖZALTINA ALINDIĞINI BU ŞAHISLARDAN 6'SININ SERBEST BIRAKILDIĞINI SÖYLEDİ

- VALİ COŞ, OPERASYONDA SARİN GAZI ELE GEÇİRİLDİĞİ YOLUNDAKİ BİLGİLERİN DE DOĞRU OLMADIĞINI BELİRTTİ

- COŞ, ADANA'DA BOMBA YÜKLÜ ARAÇ OLDUĞU VE POLİSİN BU YÖNDE ÇALIŞMA YAPTIĞI HABERLERİNİN DE DOĞRU OLMADIĞINI KAYDETTİ

Vali Coş, yaptığı açıklamada, Adana merkezli İstanbul, Mersin ve Hatay'da terör örgütüne yönelik operasyon düzenlendiğini ve 12 kişinin gözaltına alındığını, bu kişilerden 6'sının serbest bırakıldığını, 6'sının ise emniyetteki sorgusunun sürdüğünü kaydetti.

Operasyonda ele geçirilen malzemelerin mahiyetinin ne olduğu konusunda incelemelerin devam ettiğini belirten Vali Coş, "Söylenilen tarzda elde edilmiş gaz, vesaire yok. Bazı kimyasal maddeler var. Bunlar ne işe yarar, bunlar bir araya gelince ne tür sonuçlar üretebilir, bunları uzmanlar değerlendiriyor. Raporları tamamlanınca adliyeye teslim edilir ve bağımsız Türk yargısı da gereğini yapacak" dedi.

Vali Coş, şüphelilerin sorgulamaları devam ettiği için örgüt isimlendirmesi yapmadıklarını, örgütsel bağlantılarının sorgulamalarının ardından belli olacağını kaydetti.

Adana'da bomba yüklü araç olduğu ve emniyetin bu yönde çalışmalar yaptığı yönündeki haberleri de yalanlayan Vali Coş, "Dedikodu üretmek, insanları telaşa sürüklemek doğru bir yaklaşım değil. Hiç kimsenin resmi makamlarca teyit edilmeden, açıklanmadan bu tür haberleri doğru olarak kabul etmemeleri gerekiyor. Böyle bir şey yok. Jandarmamız, polisimiz, istihbarat birimlerimiz denizler de sahil güvenlik ekiplerimiz, görev ve sorumluluk alanlarında bütün duyumları, istihbaratları değerlendirmek suriyetiyle en etkin bir şekilde çalışmalarını sürdürmektedir. Bu kapsamda bütün araçlar güvenllik kuvvetleri tarafından incelenmektedir. Bunlarla ilgili her türlü güvenlik tedbiri alınmaktadır. Herkes müsterih olsun" diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.