'Vaatlerimizi öngördüğümüz şekilde yerine getireceğiz'

'Vaatlerimizi öngördüğümüz şekilde yerine getireceğiz'
 Maliye Bakanı Şimşek, "Seçim vaatlerimiz, yaz sıcağında buz üzerine yazılı vaatler değildi. Hepsini öngördüğümüz şekilde yerine getireceğiz"...

 

Maliye Bakanı Şimşek, "Seçim vaatlerimiz, yaz sıcağında buz üzerine yazılı vaatler değildi. Hepsini öngördüğümüz şekilde yerine getireceğiz" dedi.

 

ANKARA (AA) - Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, NTV'de katıldığı programda, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

 

AK Parti'nin seçimlerin öncesinde verdiği taahhütlerin ne zaman hayata geçirileceğine ilişkin soru üzerine Şimşek, tüm vaatlerinin arkasında olduklarını, hepsini öngördükleri şekilde yerine getireceklerini söyledi. Bu konuda en ufak bir tereddüdün olmaması gerektiğini vurgulayan Şimşek, Maliye Bakanlığı olarak tüm çalışmayı yaptıklarını ifade etti. "Bizim seçim vaatlerimiz, yaz sıcağında buz üzerine yazılı vaatler değildi" diyen Şimşek, hiçbir zaman yerine getiremeyecekleri sözleri vermediklerini dile getirdi.

 

Taşeron işçilerin kadroya alınmasına ilişkin de Şimşek, geçen yıl yapılan yasal düzenlemeye göre, asli işlerde çalışanların kadroya alınacağını, yardımcı işlerde çalışanların ise aynı şekilde devam edeceğini söyledi. Burada önemli olanın hangi işlerin asli işlere hangi işlerin yardımcı işlere gireceği olduğuna dikkati çeken Şimşek, "O konuda da aslında biz bir taslağı hazırlayıp gönderdik, şimdi onun üzerinde tekrar çalışma yapmamız lazım" dedi.

 

Asgari ücretin bin 300 lira yapılacağını vurgulayan Şimşek, bu konuda hiçbir tereddüdün, soru işaretinin olmaması gerektiğini bildirdi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.