Uzman jandarmalar eyleme gidiyor?

Uzman jandarmalar eyleme gidiyor?
Dağda yan yana çarpıştıkları subay ve astsubaylarla şehirde farklı muamele görmek uzman erbaşları isyan ettirdi.Orduevleri başta olmak üzere birçok...



Dağda yan yana çarpıştıkları subay ve astsubaylarla şehirde farklı muamele görmek uzman erbaşları isyan ettirdi.

Orduevleri başta olmak üzere birçok sosyal haktan yararlanamadıklarına dikkat çeken uzman jandarmalar, bu konuda gerekli adım atılmaması halinde 5 Ekim günü Genelkurmay Başkanlığı önünde eylem yapmaya hazırlanıyor.

Emekli Uzman Jandarma Derneği (EMUJAD) üyeleri, haziran ayında
TBMM'ye kendilerine yapılan haksızlıklarla ilgili verdikleri dilekçe nedeniyle Meclis'e davet edildi. Meclis'te dilekçe komisyonuna kendilerine yapılan haksızlıklarla ilgili bilgi veren emekli uzman jandarmalar, Meclis'ten umutlu ayrıldı.

Meclis'te komisyona bilgi veren Emekli Uzman Jandarma Sami Aktaş, komisyon üyelerinin kendileriyle ilgili sıkıntıları yakından takip ettiklerini gördüklerini söyledi. 26 bin uzman jandarmanın birçok haklardan mahrum olduğuna dikkat çeken Aktaş, "Ne ordu evlerine girebiliyoruz ne de sosyal haklardan yararlanıyoruz. Arkadaşımız ayağından engelli, aldığı 970 lira emekli maaşı ile üniversitede çocuğunu okutmaya çalışıyor." dedi.


Seslerini duyurmak için 5 Ekim'de protesto yürüyüşü yapacaklarını ifade eden Aktaş, kendilerine verilen kartlar, madalyalar ve nişanların hepsini Genelkurmay'a iade edeceklerini belirtti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bir televizyon programında uzman jandarmaların sorunlarını düzeltilmesi ile ilgili mesaj verdiğini söyleyen Aktaş, 5 Ekim'e kadar hayırlı haber beklediklerini kaydetti. 1932 yılından beri uzman jandarmaların görev yaptığını aktaran Aktaş, artık yeni bir kanunla bu sıkıntıların giderilmesini istediklerini bildirdi. Sıkıntılarını aktarmak için CHP'den randevu talep ettiklerini aktaran Aktaş, "Randevu istedik ama cevap veren olmadı. Bir kaç bin tekel işçisinin haklarını arayan CHP 27 bin uzman jandarmanın hakları konusunda randevu bile vermedi." diye sitem etti.


Emekli Uzman Jandarma Zekerya Şaşmaz ise ayağından engelli olması nedeniyle ek bir işte çalışamadığına dikkat çekerek, "970 liralık emekli maaşı ile hem geçinmeye hem de üniversitede öğrenci okutmaya çalışıyoruz. Göreve giderken rütbe ayrımı olmuyor da neden ordu evlerinde rütbe ayrımı yapıyorlar. Astsubay arkadaşlarımla gittiğimiz orduevlerinin kapılarından birçok kez ailemizle geri çevrildik. Bu durum artık sona erdirilsin." diye konuştu. CİHAN


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.