Uyuşturucu Ile Mücadele Kurulu Biraraya Geldi

Uyuşturucu Ile Mücadele Kurulu Biraraya Geldi
 Uyuşturucu Ile Mücadele Kurulu, Uyuşturucu Ve Madde Bağımlılığı Araştırma Merkezi Yöneticileri Ile Biraraya Geldi.Adana Milletvekili ve Sağlık,...


 

Uyuşturucu Ile Mücadele Kurulu, Uyuşturucu Ve Madde Bağımlılığı Araştırma Merkezi Yöneticileri Ile Biraraya Geldi.

Adana Milletvekili ve Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Necdet Ünüvar ve Kurul Üyeleri, Uyuşturucu ile Mücadele Acil Eylem Planı çalışmaları kapsamında Türkiye Halk Sağlığı Kurumu’nda Üniversiteler bünyesinde kurulmuş ve faaliyet gösteren Uyuşturucu ve Madde Bağımlılığı ile Mücadele Araştırma Merkezinde çalışan akademisyenler ile bir araya geldi.

Toplantıya, Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hüseyin Çelik, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ömer Bozoğlu Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanı Prof. Dr. Seçil Özkan, Nişantaşı Üniversitesinden Prof. Dr. Nesrin Dilbaz, Ankara Üniversitesinden Prof. Dr. Yıldırım Beyatlı Doğan,  Hacettepe Üniversitesi Prof. Dr. Ali Rıza Tümer, Doç. Dr. Mukaddes Gürler, Dr. Ayşe Derya Kaynak, İstanbul Üniversitesinden Doç. Dr. Murat Coşkun, Ege Üniversitesinden Prof. Dr. Cahide Aydın (EGEBAM),  Prof. Dr. Hakan Coşkunol (BATI), Akdeniz Üniversitesinden Prof. Dr. Murat Kuloğlu (AMBAUM) ve Madde Bağımlılığı ile mücadele konusunda faaliyet ve uygulamaları sürdüren Sağlık Bakanlığı bürokratları katıldı.

Ünüvar, toplantının başında akademisyenlerinde yakından takip ettiği Uyuşturucu ile Mücadele Acil Eylem Planı kapsamında uygulanan çalışmaları ve gelecekte uygulamayı hedefledikleri faaliyetlere değindi. Ünüvar, özellikle Araştırma Merkezlerinin nelere ihtiyacı var, neler yapılabilir ve ihtiyaçları nasıl giderilir gibi konuların ele alındığı toplantıda Merkez Yöneticisi Akademisyenler uyuşturucu ile mücadelede akademik çalışmaların önemli olduğunu, ancak konuyla ilgili özellikle koordinasyon ile ilgili adımların atılması gerektiğini ifade ettiler.

Toplantıda akademisyenlerin çalıştıkları merkezlerin tanıtımı ve çalışmaların sunumunun ardından sorun ve çözüm önerileri tartışıldı.

*Toplantıya katılan Araştırma Merkez Yöneticileri tarafından;

-Merkezler arası işbirliği ve iletişimin sağlanması,

-AMATEM ve Tıp Fakülteleri arası iş birliği ve koordinasyon gerekliliği,

-Bağımlılık Psikiyatrisi yan dal eğitimi, Lisans ve Yüksek Lisans eğitimleri ile desteklenmesi,

-Dikkat eksikliğinin madde bağımlılığının da içinde olduğu birçok psikopatolojiye zemin hazırladığı,

-İlgili kurumlarda yetişmiş personel eksikliği,

-Araştırma ve Uygulama arasındaki ilişkinin iyi kurgulanması gerektiği,

-Araştırmaların özellikle koruyucu çalışmalara yönelik olması gerektiği konuları dile getirildi.

 Toplantı sonunda YÖK yetkililerinin de katılımıyla Şubat ayında bu konular ve özellikle Ülkemizin öncelikle nelere ihtiyaç duyulduğu hususlarının tartışılacağı bir toplantı daha yapılması kararına varıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.