Üsküdar Üniversitesi sağlık çalışanlarının yanında!

Üsküdar Üniversitesi sağlık çalışanlarının yanında!
Üsküdar Üniversitesi bu süreçte bir yandan öğrencilerin eğitimine hız kesmeden devam ederken; bir yandan da öğrencilerinin ve sağlık çalışanlarının motivasyonunu artırmaya yönelik çalışmalar gerçekleştiriyor.

Üsküdar Üniversitesi sağlık çalışanlarının yanında!

Üsküdar Üniversitesi, Covid-19 salgını ile birlikte eğitim süreçlerinin aksamaması için farklı kaynaklardan öğrencilere ulaşıyor. Üsküdar Üniversitesi bu süreçte bir yandan öğrencilerin eğitimine hız kesmeden devam ederken; bir yandan da öğrencilerinin ve sağlık çalışanlarının motivasyonunu artırmaya yönelik çalışmalar gerçekleştiriyor.

Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü, Klinik Psikoloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Gökben Hızlı Sayar ve Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdür Yardımcısı Uygulamalı Psikoloji Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Hüseyin Ünübol, Koronavirüsün yol açtığı Covid-19 salgını ile birlikte öğrencilerin eğitim sürecinin aksamaması ve psikolojik sağlamlığa katkıda bulunmak için harekete geçti.

“Gri Cevher” adında bir online eğitim ve haberleşme platformu ile haftada üç akşam psikoloji lisans ve yüksek lisans öğrencileri, mezunları ve alan çalışanları ile canlı etkinliklerle bir araya geliyor.

kovid-19-001.jpg

Eğlence ve eğitim bir arada

Doç. Dr. Gökben Hızlı Sayar ve Dr. Öğretim Üyesi Hüseyin Ünübol, öncülüğünde başlatılan proje öğrenciler tarafından yoğun ilgi gördü. Katılımcıların gösterdiği yoğun ilgi üzerine etkinlikler diğer üniversite öğrenci ve mezunlarının kullanımına da açıldı. Gri Cevher platformunda tüm etkinlikler ücretsiz ve üye sayısı kısa bir sürede 4000’i geçti. Özellikle pazartesi akşamları canlı yürütülen psikoloji bilgi yarışması katılanlara eğlence ile eğitimi bir arada veriliyor.

Derya Taş: “Uygulama, stresli ortamdan biraz olsun uzaklaşmamızı sağlıyor”

Platform üyelerinden Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Psikoloji bölümü çift ana dal öğrencisi Derya Taş, aynı zamanda devlet hastanesinde hemşire olarak görev yapıyor. Derya Taş, Koronavirüs salgını nedeniyle hastane ortamında geçirdiği zor günlerde Gri Cevher platformu sayesinde dinlenme vakitlerinde bilgi yarışmasına katıldığını, bilgilerini tazelerken stresinin azaldığını belirtti. Taş, “Nöbetteyken denk gelen Kahoot bilgi yarışması stresli ortamdan biraz olsun uzaklaştırabildi ve paylaşılan her şey son derece faydalı” şeklinde konuştu. Derya Taş, kısa da olsa eğlenme ve rahatlama, moral bulma imkânı sağlayan akademisyenlere teşekkürlerini iletti.

Doç. Dr. Gökben Hızlı Sayar, Gri Cevher Platformu’nda Nisan ve Mayıs ayı programı ile ilgili bilgi verdi.

Nisan ve Mayıs aylarında farklı günlerde öğrenciler birçok kez yarışma “KAHOOT Oynuyoruz” da bir araya gelecek. Seminer ve uygulama konu başlıkları şu şekilde;

- Mindfullness Temelli Stres Yönetimi

- Psikologlar İçin Temel Psikofarmakoloji

- BDT Yönelimli Panik Bozukluk Tedavisi

- Pozitif Ebeveynlik

- Oyun ve Masal Terapileri

- Motivasyonel Görüşme

- Duygusal Zekâ Nedir, Nasıl Geliştirilir?

- Anksiyete ile Başa Çıkma

- Theraplay Nedir?

- Kişilik Bozukluğunda Şema ve Mod Terapileri

- Eş Bağımlı İlişkiler

- Uçuş Korkusu ve Tedavileri

- Gebelikte Ruhsal Sorunlar ve Psikolojik Destek

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.