Üsküdar Üniversitesi Interpol’de
Üsküdar Üniversitesi Interpol’de
Üsküdar Üniversitesi, Prof. Dr. Sevil Atasoy başkanlığında 8. Avrupa Adli Bilimler Akademisi Kongresi’ne katıldı. Türkiye’deki Adli Bilimler eğitiminden balistiğe, çapraz sorgu uygulamalarından suç korkusuna kadar birçok alanda bilginin paylaşıldığı kongrede, Dr. Öğr. Üyesi Kaan Yılancıoğlu’nun sözlü sunumu büyük bir ilgi ile karşılanırken, oturum başkanı Prof. Dr. Eric Baccino, Montpellier Üniversitesi ile Üsküdar Üniversitesi arasında iş birliği teklifini sağladı.
Üsküdar Üniversitesi Bağımlılık ve Adli Bilimler Enstitüsü, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Adli Bilimler Bölümü ve Otopsi Yardımcılığı programı öğretim üyeleri ile lisansüstü öğrencilerinden oluşan sekiz kişilik ekip, 8. Avrupa Adli Bilimler Akademisi Kongresi’ne katıldı. Üsküdar Üniversitesi’nin sözlü ve poster sunumlar ile katıldığı kongre, 27 – 31 Ağustos 2018 tarihleri arasında Fransa’nın Lyon kentinde gerçekleşti.
Dr. Öğr. Üyesi Kaan Yılancıoğlu’nun sunumu büyük bir ilgi gördü
Avrupa Adli Bilim Enstitüleri Ağı (ENFSI – European Network of Forensic Science Institutes) tarafından üç yılda bir düzenlenen kongre, 2003 yılında iki bine yakın delegenin katılımı ile İstanbul’da toplanmıştı.
Türkiye’deki Adli Bilimler eğitiminden balistiğe, çapraz sorgu uygulamalarından suç korkusuna ve DNA analizlerine varan çok geniş bir yelpazede bilgi paylaşılan kongrede, Dr. Öğr. Üyesi Kaan Yılancıoğlu’nun DNA analizleri ile robot resim çizimine ilişkin deneysel bulgularını kapsayan sözlü sunumu büyük bir ilgi ile karşılanırken, oturum başkanı Prof. Dr. Eric Baccino, Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanlığını yürüttüğü Montpellier Üniversitesi ile Üsküdar Üniversitesi arasında anılan konuda iş birliği teklifini sağladı.
Heyet, Interpol mensupları tarafından karşılandı
Prof. Dr. Sevil Atasoy başkanlığındaki heyet, kongrenin ardından Interpol’ün Lyon’daki merkezini ziyaret etti. Interpol’de görevli Türk Emniyet Müdürleri ve Interpol Suç Örgütleri Birimi Müdür Yardımcısı Jose de Gracia tarafından karşılanan heyete, teşkilatın farklı birimlerinin yöneticileri tarafından brifing verildi. Heyet, bu çerçevede Komuta ve Koordinasyon Merkezi’nin yanı sıra, Para ve Kıymetli Doküman İncelemeleri, Uyuşturucu Suçları ile Mücadele, DNA Analizleri, ayrıca Yüz Tanıma Bölümlerini ziyaret etti. Üsküdar Üniversitesi öğretim üyesi ve öğrencilerinin Lyon’daki Interpol Merkezi’nin farklı bölümlerinde ve Singapur’da kurulmuş olan Siber Suçlarla Mücadele Birimi’nde öte yandan çalışma ve staj olanakları da görüşüldü.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.