Ürdün de Filistin'e destek verecek...

Ürdün de Filistin'e destek verecek...
Ürdün Başbakanı Maruf El Bahit, Türkiye ve Ürdün'ün Filistin konusundaki görüşlerinin aynı olduğunu belirterek '. Biz, Filistinli kardeşlerimize destek...



Ürdün Başbakanı Maruf El Bahit, Türkiye ve Ürdün'ün Filistin konusundaki görüşlerinin aynı olduğunu belirterek '. Biz, Filistinli kardeşlerimize destek vereceğiz'' dedi.'

Ürdün Başbakanı Maruf El Bahit, Türkiye ve Ürdün'ün Filistin konusundaki görüşlerinin aynı olduğunu belirterek, ''Türkiye ve Ürdün, Filistin'in bağımsız olmasını istiyor. Biz, Filistinli kardeşlerimize destek vereceğiz'' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Ürdün Başbakanı Maruf El Bahit, Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde ortak basın toplantısı düzenledi.

Türkiye'yi ziyaret etmekten dolayı çok mutlu olduğunu belirten Bahit, iki ülke arasındaki ilişkileri pekiştirmek için çalışmalar yaptıklarını ifade etti. Türkiye ve Ürdün arasındaki ilişkilerin tarih boyunca her zaman iyi olduğunu ifade eden Bahit, Türkiye'nin, ilişkilerin gelişmesi için harcadığı çabaları takdirle karşıladıklarını vurguladı.

Filistin meselesinin çözülmesini istediklerini belirten Bahit, ''Filistin meselesi, merkezi bir mesele. Diğer krizler de onunla bağlantılıdır. Meselelerin temelini Filistin meselesinin oluşturduğunu görmekteyiz. Ortadoğu'daki diğer krizler de onunla bağlantılıdır. Türkiye ve Ürdün'ün, Filistin konusundaki görüşleri aynıdır. Türkiye ve Ürdün, Filistin'in bağımsız olmasını istiyor. Biz, Filistinli kardeşlerimize de destek vereceğiz'' diye konuştu.

''Arap baharı''nın yaşandığını dile getiren Bahit, şunları söyledi:

''Ülkemizde, reform meselesi erken dönemde başladı. Arap baharı terimleri kullanılmadan önce biz reformlarımıza başlamıştık. Uzun süre önce zorunlu olarak politik, ekonomik, sosyal yaşamlarımızın geliştirilmesini uygun gördük. Değişen dünyada ve küreselleşme hareketi içinde erken dönemde reformlarımıza başladık. Belli kurallar belirledik. Siyasi, ekonomik ve idari düzeyde reformlar gerçekleştirdiğimiz gibi yolsuzlukla mücadele reformu gerçekleştirdik.''

Maruf El Bahit, Başbakan Erdoğan'dan kısa bir süre içinde Ürdün'ü ziyaret etmesini beklediklerini, konukseverliğinden dolayı Türkiye'ye teşekkür ettiğini bildirdi.

Türkiye'nin kendilerine yabancı olmadığını, Türkiye'ye her zaman takdirle baktıklarını vurgulayan Bahit, Başbakan Erdoğan'ın ve ekibinin çalışmalarını takip ettiklerini ifade etti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.