Un, süt ve mayadan 'seramik'

Un, süt ve mayadan 'seramik'
 ÇOMÜ ile Uşak Üniversitesinin seramik bölümlerinden öğretim görevlileri, sadece un, süt ve mayadan biblo, vazo, tabak, bardak, kase gibi objeler...

 

ÇOMÜ ile Uşak Üniversitesinin seramik bölümlerinden öğretim görevlileri, sadece un, süt ve mayadan biblo, vazo, tabak, bardak, kase gibi objeler yaptı.

 

ÇANAKKALE (AA) - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) ile Uşak Üniversitesinin seramik bölümlerinden öğretim görevlileri, kimyasal madde kullanmadan, un, süt ve mayadan hazırladıkları seramik eserler üretti.

 

ÇOMÜ Güzel Sanatlar Fakültesinin bahçesinde düzenlenen etkinlikte bir araya gelen öğretim görevlileri ve öğrenciler, un, süt ve maya kullanarak hazırladıkları biblo, vazo, tabak, bardak, kase ve bazı figürlerin yer aldığı eserleri oluşturdu. Fırında yaklaşık bir saat pişirilen eserler, sulu özel bir karışama batırıldı. Üzerilerine talaş basılarak şekil alması ve soğuması sağlanan eserler, detaylı temizliğinin ardından hazır hale getirildi.

 

ÇOMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü Öğretim Görevlisi Ergün Arda, AA muhabirine yaptığı açıklamada, etkinliği Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yılı dolayısıyla Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve şehitler anısına düzenlediklerini söyledi.

 

Raku ve obvara pişirme teknikleri kullanılarak hazırlanan eserlerin, öğrenciler için ders niteliğinde olduğunu belirten Arda, "İki sanatçı arkadaşım uzman oldukları pişirim tekniklerini öğrencilere gösterdi" dedi.

 

Uşak Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Şirin Koçak Özeskici ise ÇOMÜ öğretim görevlilerinden gelen ortak etkinlik talebini değerlendirdiklerini ve oldukça verimli bir çalışma yaptıklarını dile getirdi.

 

Obvara tekniğiyle ilgili yaklaşık 3 yıldır çalışmalar yürüten seramik sanatçısı Metin Ertürk, bu tekniğin Doğu Avrupa'da yaygın şekilde kullanıldığını söyledi.

 

Ertürk, eserlerin hazırlanması ve pişirilmesinde kimyasal madde kullanmadıklarını ifade ederek, "Un, süt ve mayayla yaptığımız dekor tekniğiyle yaptığımız çalışmalar ve malzemeler sosyal yaşamda kullanılmıyor ama dekor konusunda çok değişik alternatifler sunuyor" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.