Ümmetin gözü aydın

Ümmetin gözü aydın
 Hayırcılara, paralelcilere, bölücülere cezayı millet kesti... Sandığa koşan milyonlar, oynanan oyunlara ‘dur’ diyerek AK Parti’yi bir defa daha...

 

Hayırcılara, paralelcilere, bölücülere cezayı millet kesti... Sandığa koşan milyonlar, oynanan oyunlara ‘dur’ diyerek AK Parti’yi bir defa daha tek başına iktidara taşıdı. Sağduyulu ve inanç sahibi halk, ülkemize kurulmak istenen tuzakları yıktı.

 

Yurt içi ve dışından şer odaklarının Türkiye üzerine kurguladığı tüm kumpasları halk sandık başında yerle bir etti. Sandığa koşan milyonlar, oynanan oyunlara dur diyerek AK Parti’yi bir defa daha tek başına iktidara taşıdı. Sağduyulu ve inanç sahibi halk, gerek yurtdışından, gerekse yurtiçinden ülkemize kurulmak istenen tuzakları yıktı. Sabahın erken saatlerinden itibaren sandık başına koşan seçmenler, istikrara oy verdi. 

PKK OY GASP EDEMEYİNCE GERÇEK SONUÇLAR GELDİ

7 Haziran seçimlerinde dış güçlerin de etkisiyle Doğu ve Güneydoğu’da HDP’ye silah zoruyla oy gasp edilmesi nedeniyle tek başına iktidarın çıkmaması, ülkemizi siyasi krize sürüklemişti. Ancak 1 Kasım seçimlerinde terör örgütünün oylara müdahale etmesinin önüne geçildi ve gerçek sonuçlar geldi. AK Parti tek başına iktidarı yakalamayı başardı. 

HALK, CHP VE MHP’YE 7 HAZİRAN SONRASININ BEDELİNİ ÖDETTİ

Türk halkı, 7 Haziran’da aldıkları oyların sorumluluğunu yerine getirmeyen CHP ve tüm tekliflere hayır diyerek bütün çözüm yollarını kapatan MHP’yi cezalandırdı. Ülkeye hizmet için yola çıkan AK Parti kadrolarına bir defa daha tek başına iktidar fırsatını verdi. 

TÜRKİYE YÜRÜYÜŞÜNE DEVAM EDİYOR

1 Kasım seçimlerinde gelen büyük zaferle AK Parti iktidarı kesinleşirken, Türkiye’nin de gelişme yolundaki yürüyüşü kesintiye uğramadan devam edecek. İstikrarın yeniden tesis edilmesiyle Türkiye’nin dünyaya parmak ısırtan 3. Havalimanı, 3. Köprü, Körfez Geçişi, Kanal İstanbul gibi dev projelerinin tamamlanmasının da yolunu açtı. 

SEÇİMİN KAYBEDENLERİ: CHP, MHP, HDP, PARALEL YAPI VE ECONOMİST

1 Kasım seçimlerinin kaybedenleri, CHP, MHP, HDP ve tüm bu partilerle işbirliği yaparak, AK Parti iktidarına engel olmaya çalışan paralel yapı oldu. İngiliz dergisi The Economist ise, seçimin bir diğer kaybedeni oldu. Seçimlerden iki gün önce Türk seçmenlere, “Sultana oy vermeyin” çağrısı yaparak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kurduğu AK Parti’ye karşı kampanya başlatan İngiliz dergisi, durumdan vazife çıkararak müdahil olmaya çalıştığı 1 Kasım seçimlerinin kaybedenlerinden biri olarak kayıtlara geçti. 

MHP’DE GENEL BAŞKANLIK YARIŞI BAŞLAYACAK

7 Haziran seçimlerinde her teklife ve formüle hayır diyerek herkesin tepkisini çeken, 1 Kasım seçimlerinde de partisini büyük hezimete uğratan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin koltuğu da tehlikeye girdi. MHP çevrelerinden edinilen bilgiye göre, Bahçeli’nin milletvekili adayı yapmadığı Eski MHP Grup Başkanvekili Meral Akşener ve eski MHP milletvekili Süleyman Sazak, 1 Kasım seçimlerinin ardından genel başkanlık için meydana inecekler. MHP’yi önümüzdeki günlerde oldukça hareketli günler bekliyor. 

ŞEFKAT TOKADI GÜLEN’E PATLADI

Sohbetlerinde AK Parti’ye Allah’ın şefkat tokadı indireceğini sık sık dile getiren Fetulahçı Terör Örgütü lideri Fetulllah Gülen de bu seçimlerde hep bahsettiği şevkat tokadını yemiş oldu. AK Parti ve millet düşmanlığından gözü dönerek, AK Parti’yi iktidardan indirebilmek için Doğan Grubu, CHP, HDP, PKK, hatta yabancı ülke istihbarat örgütleriyle ittifaklar kurmaktan çekinmeyen FETÖ ve lideri Fetullah Gülen, bu ihanetlerinin bedelini seçimlerde ödedi.

 

MİLLETİMİZİN ZAFERİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 1 Kasım Genel Seçim sonuçlarının kesin olmayan sonuçlarının açıklanmasının ardından Konya’da evinin önünde AK partililere seslendi. Davutoğlu, “Bugün zafer günü ama ayrıca tevazu günü. Allah utandırmasın. Allah bizi sadece bu dünyada değil, ahirette de komşu eylesin inşallah. Allah utandırmasın. İnşallah önümüzdeki 4 yıl güzel hizmetlerle 2019’a kadar karşınızda olacağız” dedi.  

Bütün Türkiye’ye 3 mesaj vermek istediğini dile getiren Davutoğlu, “Buradan 3 mesajı vermek istiyorum, bizim herhangi bir güçlük karşısında eğilmemiz imkansızdır. Her zaman dimdik, her zaman vakur olacağız. 1. mesajım; ülkemizin her köşesindeki gönüldaşlarıma AK Parti’ye oy veren seçmenlerime sesleniyorum. 7 Haziran’da başınızı öne eğmenizi isteyenler oldu, bugünleri bize gösteren Rabbimize hamdu senalar olsun. AK Parti seçmeni her zaman vakur ve ağırbaşlıdır. Her zaman kararlıdır. Bugün her zamankinden daha fazla komşularınızla selamlaşacak, hiçbir provokasyona karışmayacaksınız. Bugün milletimiz Konyalılar mührü oy pusulasına vurdular, bütün dünya izliyor. Zafer ancak Allah’a ve onun nasip ettiği millete aittir. Sevginizi 78 milyona gösteriniz. Bugün rakip, hasım yok. Sadece muhabbet erleri, sevgi erenleri var. 2. mesajım belki bugün AK Parti’ye oy vermemiş olan ileride oy verebilecek olan seçmenlere; bugün kaybeden yoktur, bugün milletimiz, demokrasimiz kazanmıştır. Bize oy versin-vermesin her vatandaşımızla yeni Türkiye’yi inşa etmeye geliyoruz. 3. mesajım size Aziz Konyalılar, Konya bu topraklardaki ilk başkentimiz, senin bağrından çıkan evladın ancak ve ancak sevgi tohumu ekeceğiz. Hz. Mevlana’nın sevgi tohumunu ekmeye geliyorum. Aziz Konyalılar en zor günde bile karamsarlığa kapılmadınız, Allah sizden razı olsun. Bugün tarihi bir rekora imza attınız. Tek duam var Allah utandırmasın. Allah beni önünüze öfkeyle, kinle gelenlerden eylemesin. Allah yar ve yardımcımız olsun” dedi.

 

ERDOĞAN: MİLLİ İRADEYE SAYGI DUYUYORUZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milli iradenin ortaya koyacağı tavra milletçe, hep birlikte saygı duyulması gerektiğini belirterek, “Demokrasi yolunda Türkiye çok büyük mesafeler katetti ve almış olduğu bu mesafeyi bugünkü seçimle bir kez daha perçinleyecektir” dedi. Eşi Emine, kızı Sümeyye Erdoğan ile oylarını Üskü’dar Saffet Çebi Ortaokulu’nda kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı vatandaşlar alkışlarla karşıladı. Erdoğan’a AK Parti İstanbul milletvekili adayı İsmail Kahraman da eşlik etti.

İSTIKRAR DAHA HAYIRLI

Oy kullandıktan sonra basın mensuplarına açıklamada bulunan Erdoğan, seçimlerin millet ve ülke için hayırlı olmasını dileyerek şunları söyledi: “7 Haziran seçiminden sonra tabii sandıklardan istikrar çıkmayınca, sandıklardan rahat oluşacak bir hükümet çıkmayınca böyle bir seçime gitme zarureti doğdu. Bugün yapılacak olan seçim inanıyorum ki istikrarın milletimiz için, ülkemiz için ne kadar hayırlı olduğu ortadaydı. Bugün vatandaşlarımız bunun tercihini yapacaktır. Milli iradenin ortaya koyacağı tavra da milletçe hep birlikte saygı duymamız gerekecek. Demokrasi yolunda Türkiye çok büyük mesafeler katetti ve almış olduğu bu mesafeyi bugünkü seçimle bir kez daha perçinleyecektir.” Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşların kullanacağı oyların hayırlı olmasını temenni ederek, “Hepsine sevgi ve saygılarımı sunarken, bu yolda tabii şu anda emeği olan Yüksek Seçim Kurulumuz başta olmak üzere, il, ilçe seçim kurulları, sandık kurullarında görev alan tüm arkadaşlarımıza da başarılar diliyorum” diye konuştu.

 

Yeni Akit

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.