Uludağ; ?Kurtuluş savaşıgençlere çok iyi anlatılmalı?

Uludağ; ?Kurtuluş savaşıgençlere çok iyi anlatılmalı?
MHP Sarıçam Belediye Başkan adayı Av.Bilal Uludağ, 5 Ocak Kurtuluş Savaşı'nda Adanalının bir destan yazdığını ve bundan ders çıkartılması gerektiğini...

MHP Sarıçam Belediye Başkan adayı Av.Bilal Uludağ, 5 Ocak Kurtuluş Savaşı'nda Adanalının bir destan yazdığını ve bundan ders çıkartılması gerektiğini söyledi.

Uludağ; ?Kurtuluş savaşıgençlere çok iyi anlatılmalı?

ADANA- Milliyetçi Hareket Partisi Sarıçam ilçe Belediye Başkan adayı Av.Bilal Uludağ, 18 Aralık 1918'de düşman kuvvetlerince işgal edilen Adana'nın, verilen büyük mücadelenin ardından 5 Ocak 1922 tarihinde işgalden kurtulduğunu belirtti.

Adana?nın düşman işgalinden kurtuluşunun 92.Yılı sebebiyle yazılı bir açıklama yapan Bilal Uludağ, Kurtuluş Savaşı'nın gençlere çok iyi anlatılarak, tarihten ders çıkarmaları gerektiğini belirtti.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, Kurtuluş Savaşıiçin ilk emri Adana'dan verdiğine dikkati çeken Başkan Uludağ, şunlarıkaydetti:

"92 yıl önce kazanılan bu zaferi, Adanalıların bağımsızlık mücadelesine vermiş olduğu önemin de bir göstergesi olarak görmekteyiz. Kazanılan bu zaferi, Adanalıların bağımsızlığa verdiği önemin bir kanıtı olarak kabul ediyor, bu toprakları ve bu güzel günleri bize armağan eden aziz şehitlerimiz ile şu an hayatta olmayan gazilerimize Allah'tan rahmet diliyorum" ifadeleri kullandı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.