Twitter o kadar da masum değil

Twitter o kadar da masum değil
Twitter'ın kurucularından Isaac Biz Stone, dikkat çekici bir uyarı yaptı.'Twit atarak çok vakit harcamayın' diyen Stone, twit atıp okumak yerine kullanıcılara...


Twitter'ın kurucularından Isaac Biz Stone, dikkat çekici bir uyarı yaptı.


'Twit atarak çok vakit harcamayın' diyen Stone, twit atıp okumak yerine kullanıcılara başka şeylerle uğraşmalarını tavsiye etti.

Twitter'ın kurucularından ve yaratıcı yönetmeni Biz Stone, mikro blogun 500 milyon kullanıcısına, "twit atarak çok vakit harcamayın" tavsiyesinde bulundu. Kanada'da bir konferansta konuşan Stone, Twitter'da çok vakit geçirmenin, "sağlık açısında zararlı olduğunu" belirtti ve twit atıp okumak yerine başka şeylerle uğraşmalarını tavsiye etti.

Amacımız bağımlılık değil

37 yaşındaki Stone, Twitter'ı bağımlılık haline getirmenin, siteyi kurma amaçları arasında bulunmadığını ifade ederek, şunları söyledi: ?Bu bana sağlığa çok zararlı bir şey gibi görünüyorÖ Bir siteye girer ve orada ihtiyacınız olan şeyi bulduğunuz veya bir şeyler öğrendiğiniz zaman çıkarsanız. Ben bu tür kullanımdan hoşlanıyorum.î

Karakter sayısı artmayacak

Biz Stone, 140 karakterli twitlerin karakter sayısını artırmak gibi bir planları olmadığını da sözlerine ekledi.

KISA KISA TEKNOLOJİ HABERLERİ

100 bir araç takibe takıldı

FiloTürk, mobil takip sistemlerinin ülke ve şirket ekonomilerine faydalarını ortaya koymak için "Paketler Arası Geçiş", "Günde 1 TL'ye Araç Takip Sistemi'nizi Değiştirin" ve "Süresiz ve Koşulsuz Garanti" uygulamalarını hayata geçiriyor. Farklı marka araç takip sistemi kullanan firmalar, ayda 20 TL'den başlayan ödemelerle bu hizmeti alabilecek.

Maliyet avantajı var

100 binden fazla araca bu hizmete verdiklerini belirten Genel Müdür Adil Masaracıoğlu, Türkiye'de 8 milyon ticari aracın bulunduğunu hatırlattı. Masaracıoğlu, "Araç takip sistemlerinin yakıt, zaman ve çevre kirliliğini azaltmak gibi birçok faydası bulunuyor" dedi.

Peak Games S.Arabistan'da

Türk oyun şirketi Peak Games, ilk uluslararası satın almasını S.Arabistan'ın oyun şirketi Kammelna Games'i alarak yaptı. Arapça hizmet veren 'Happy Farm' ile 2,2 milyon günlük aktif kullanıcıya ulaşan şirket, bu satın alma ile Kammelna'nın Baloot'unu da portföyüne katttı.

Bulutta 17'inciyiz

Business Software Alliance'nin (BSA) ?Global Bulut Bilişim Karnesi" raporuna göre Türkiye, bulut bilişimin gelişimini etkileyen devlet politikaları ile ilgili sıralamada 24 ülke arasında 17'inci sıraya yerleşti.

Tehditler yüksek

Bu çalışmada, Türkiye'nin yerinin tatmin edici olmadığı belirtilirken, bundan daha endişe verici olan durumun ise ülkeden ülkeye birbiri ile çelişen düzenlemelerin oluşturduğu bugünkü uluslararası karmaşanın küresel bulut bilişim pazarını tehdit etmesi olduğu belirtiliyor. BSA, bulutun sağladığı ekonomik potansiyeli tam olarak yakalayabilmek için uyuma işaret etti.

Artık dünyaya Google gözlüğüyle bakacağız

Kelimenin gerçek anlamıyla 'Google gözlüğü'yle bakacağız. Google'ın, bu projesini 2012'de satışa sunacağı belirtiliyor.

25-600 dolara satılacak

250-600 dolar arasında bir fiyata sahip olacağı belirtilen gözlükler, Android işletim sistemine sahip olacak ve baktığınız yerde gördükleriniz ile ilgili GPS ve informatif bilgiler verecek. Proje, firmanın, yapay zeka (AI) ve robotik gibi konularda çok gizli çalışan "Google X" laboratuvarlarında üretildi.

Sosyal medyada arama

Google gözlüklerde, MP3 oynatıcısı, GPS, ses tanıtıcısı yazılımları ve kamera gibi özellikler olacak. Google gözlüklerinin yüz tanıma özelliği bakılan kişinin yüzünü sosyal medyada arayacak ve kimliklendirecek.

PS Vita'nın 3G'li modeli 959 lira

PlayStation Vita, dün Türkiye'de de tanıtıldı. Sony Eurasia Genel Müdürü Mohsen Noohi Türkiye'deki tüketicilerde büyük bir heyecan gördüklerini belirterek, "Bu ürün, statik oyunun çok ötesine geçti. Bir dizi değişik ekran ve ürün geliştirdik. Bu ürünlerle aileniz ile oynayıp, bilmediğiniz insanlarla tanışabiliyorsunuz" dedi. Kişisel Eğlence Ürün Grup Müdürü Murat Gebeceli de, 3G'li modelin fiyatının 959 lira, Wifi'li modelin 759 lira olduğunu söyledi.

Vodafone'u seçtiler

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray ise PlayStation için Sony'nin, dünyada 3G iletişim ortağı olarak Vodafone'u tercih ettiğini belirtti.

HABER: SERHAT AYAN-BUGÜN GAZETESİ



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.