Türkler, Ermenileri de bizi de katletti...

Türkler, Ermenileri de bizi de katletti...
Yunanistan Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas, ülkesinin 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını desteklediklerini belirterek Türklere yönelik ağır ithamlarda...



Yunanistan Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas, ülkesinin 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını desteklediklerini belirterek Türklere yönelik ağır ithamlarda bulundu.

Resmi ziyaret için Atina'ya gelen Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'ı ağırlayan Papulyas, Atina haber ajansının haberine göre iki ülkenin halklarının da büyük acılar çektiğini ve geçmişte Türkler tarafından "katlediklerini" iddia etti. İki ülkenin tarihi derinliği olan ilişkilere sahip oldukları değerlendirmesinde bulunarak, aralarında kan bağı ilişkisi olduğunu vurguladı. Yunanistan'da yaşanan ekonomik kriz konusunda da Türkiye'yi suçlayan Papulyas, silahlanma konusundaki ekonomik yükün olmaması halinde IMF'ye ihtiyaç duymayacakları yorumunda bulundu. Sarkisyan ise Erivan'ın "Türkiye'nin AB üyeliğine karşı olmadığını ancak üyelik yolunun geçmişin tanınmasından geçtiğini" söyledi.

Geçtiğimiz ay Erzurum'da yapılan Üçüncü Büyükelçiler Zirvesi ve Erzurum Olimpiyat Oyunları'nın açılışına katılan Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu da, Türkiye'nin Ege'de hava sahasını işgal ettiğini ve Kıbrıs sorunu çözülmeden Türkiye'nin AB üyesi olamayacağını söylemişti. Papandreu'nun açıklamalarının ardından Başbakan Tayyip Erdoğan da Türkiye'nin sabrının zorlanmaması gerektiğini belirtmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.