Türkiye’ye ve Türk Milletine karşı yapılmış bir saldırıdır.

Türkiye’ye ve Türk Milletine karşı yapılmış bir saldırıdır.
Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Gennadiyeviç Karlov’a yapılan saldırıyı şiddetle kınadığını açıkladı.

Taşkın, Büyükelçi Andrey Gennadiyeviç Karlov’un, Rusya’nın Ankara Büyükelçiliği ve Çankaya Belediyesi işbirliğiyle gerçekleştirilen “Gezgin Gözüyle Kaliningrad’dan Kamçatka’ya Rusya” konulu fotoğraf sergisinin açış konuşmasında düzenlenen suikast sonucu öldürülmesi olayını Türkiye’ye ve Türk Milletine yönelik ciddi bir saldırı olarak değerlendirdiklerini belirterek şiddetle kınadıklarını söyledi.

Taşkın, açıklamasında şunları söyledi: “Rusya uçağının düşürülmesinden sonra ortaya çıkan gerilim yeni yeni düzelmeye başlamışken böyle bir saldırının gerçekleştirilmiş olmasını manidar buluyoruz. Saldırganın henüz herhangi bir terör örgütüyle bağlantısının bulunup bulunmadığı tespit edilmemiş olsa bile kamu teşkilatlarında, özellikle polis teşkilatımız içerisinde hâlâ FETÖ varlığının kendisini kamufle ettiğini düşünmek bile istemiyoruz.  Hatırlanacağı gibi Rusya – Türkiye ilişkileri uçak düşürme hadisesinden sonra ciddi şekilde bozulmuş ve ülkemiz için kötü sonuçlar doğurmuştu. Özellikle ticaret açısından çok kötü sonuçlarıyla karşı karşıya kaldığımızı düşünürsek, bu saldırıyı Türkiye ekonomisine yönelik hain bir saldırı olarak değerlendirebiliriz.  Türkiye ve Rusya hükümetleri arasında son zamanlarda ikili ilişkilerde düzelme meydana gelmiş ve çeşitli işbirliği anlaşmaları yapılmıştı. Dışişleri Bakanları bugün Rusya’da Halep konusunu görüşmek üzere toplandı. Bu önemli toplantı öncesinde gerçekleştirilen böyle bir saldırının hem Halep konusuna, hem iki ülke arasındaki ticari ve siyasi ilişkilere yansımasının nasıl olacağını önümüzdeki günlerde göreceğiz. Umuyoruz ve ümit ediyoruz ki korkulan olmaz ve Rusya devlet yetkilileri sağduyulu davranırlar. Bu saldırının dünyadaki yankıları da ağır oldu. Bu nedenle saldırı çok yönlü incelenmeli ve bir an önce saldırının arkasında örgüt var mı, yok mu açığa çıkarılmalıdır. Bu saldırı Rusya ve Türkiye ilişkilerini bozmak için yapılmıştır. Rus halkına ve Türk Milletine karşı yapılmış haince bir saldırıdır.

Anadolu Sağlık Sen olarak bu hain saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Rusya Büyükelçisi Karlov’a Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve Rusya halkına baş sağlığı diliyoruz.”

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.