Türkiye'ye özeniyoruz

Türkiye'ye özeniyoruz
Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsü 2012 kapsamında 130 ülkeden gelen 1470 işadamı Türk işadamları ile bir araya geldi.Yabancı işadamları Türkiye'nin ekonomisine...



Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsü 2012 kapsamında 130 ülkeden gelen 1470 işadamı Türk işadamları ile bir araya geldi.

Yabancı işadamları Türkiye'nin ekonomisine olan hayranlıklarını belirterek "Türkiye'ye özeniyoruz" dedi

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu'nun (TUSKON), Ekonomi Bakanlığı'nın koordinasyonunda Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) desteğiyle düzenlediği Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsü 2012'de 130 ülkeden 1470 işadamının 1200 Türk işadamı ile bir araya gelerek önemli anlaşmalar yaptı. Zirveye katılan yabancı işadamları özellikle inşaat sektöründe Türkiye'yi örnek aldıklarını belirtti.

Ticari bayram yaşıyoruz

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Avrupa'da ekonomik kriz yaşandığı bir dönemde 130 ülkeden binlerce iş insanının Türkiye'ye gelmesinin önemine dikkat çekti. TUSKON Başkanı Rızanur Meral, "Adeta ticaret bayramındayız" dedi.

Kırgızistanlı inşaat firması Mega Stroy Genel Müdürü Narbek Abdullaev, Türkiye'nin inşaat sektöründe çok geliştiğini, Kırgızistan'ın Türkiye'den 15 yıl geride olduğunu söyledi. Abdullaev, "Kırgızistan'da site anlayışı henüz gelişmedi. Bizler de siteler inşa etmek istiyoruz. Türkiye'ye özeniyoruz" dedi. Abdullaev, Türkiye'den izolasyon malzemesi ve çelik kapı alacaklarını belirtti.

Teknoloji almaya geldik

Çadlı inşaat firması Sanimex'in sahibi Ahmal Annama Youssouf, ülkesinde inşaat projelerinin zamanında bitmediğin, Türkiye'de ise erken teslimlerin yapıldığını belirtti. Türkiye'den teknolojik bilgi almaya geldiklerini kaydeden Youssouf, "Prefabrik ve hazır beton firmalarıyla görüştüm. Türkiye için 3-4 milyon dolarlık bütçe ayırdık" dedi.

4 milyon ev yapacağız projelerinizi bekliyoruz

Filipinler Gelişim ve Yatırım Üst Başkanı Arnel Paciano Casanova, ülkesindeki 30 milyon evsiz vatandaş için önümüzdeki 12 yılda 4 milyon konut yapılacağını söyledi. Türk firmalarının inşaat sektöründeki gücünü bildiklerini kaydeden Casanova, "Devlet bu proje için 28 milyar dolar topladı. Projesini getiren firmalar ihaleye girmeden inşaata başlayacak" dedi.

200 konteyner un alacağız

Filipinli Kabuçu firmasının sahibi Deo Daniel Villacorta, 6 aydır Türkiye'den ayda 1 milyon dolarlık 100 konteyner un satın aldıklarını, bu rakamı yıl sonuna kadar 200 konteynere çıkaracaklarını belirtti. Villacorta, "Mobilya, dondurulmuş tavuk ve zeytinyağı alımları yapmak üzere geldik" diye konuştu.

BUGÜN GAZETESİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.