Türkiye'ye muhtaç olacağız

Türkiye'ye muhtaç olacağız
Türkiye'nin sergilediği performansı öven Alman Dışişleri Bakanı Westerwelle, "Türkiye son 10 yılda nefes kesen bir başarı hikayesi yazdı. Yakın gelecekte,...



Türkiye'nin sergilediği performansı öven Alman Dışişleri Bakanı Westerwelle, "Türkiye son 10 yılda nefes kesen bir başarı hikayesi yazdı. Yakın gelecekte, bizim Türkiye'ye olan ilgimiz, Türkiye'nin bize olan ilgisinden fazla olabilir" dedi

Son yıllarda ekonomi başta olmak üzere her alanda başarılı bir performans sergileyen Türkiye dünyanın ilgi odağı olmayı sürdürüyor. ABD Kongre Merkezi'nin hazırladığı raporda, 2050'ye kadar dünyanın 12. büyük ekonomisi olacak Türkiye'nin, AB ülkelerini geride bırakacağını öngördü. Yoksulluğun rekor seviyeye ulaştığı Almanya'dan da Türkiye'nin büyümesine övgü geldi.

NEFES KESEN BAŞARI HİKAYESİ

Almanya Başbakanı Angela Merkel önceki gün yaptığı açıklamada, özellikle Almanya'nın savunduğu 'imtiyazlı ortaklık' kavramının artık gündemde olmadığını da belirtti. Türkiye'nin AB ile müzakerelerde yeni başlıklar açması için destek vereceklerini söyleyen Merkel, Türkiye'nin gelişmekte olan ekonomisinden övgüyle bahsetti. Türkiye'nin bundan on yıl önce IMF kıskacında iken bugün ekonomisi sağlıklı ilerleyen bir ülke haline geldiğini dile getiren Merkel, ekonomisi kötüye giden Yunanistan'ın Türkiye'yi örnek alabileceğini söyledi. Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle, Avrupa Birliği'nin Türkiye ile vakit kaybetmeden müzakare başlıklarını görüşmeye yeniden başlaması gerektiğini söyledi. Westerwelle, Almanya'da yayımlanan Saarbrücker gazetesine verdiği röportajda, "AB'ye hızlı bir şekilde üye olunmasının Türkiye tarafından da talep" edilmediğini belirterek, "Ancak adil davranılması, güvenilirlik ve müzakerelerde saygı konusundaki istekleri haklı. Türkiye son 10 yılda nefes kesen bir başarı hikayesi yazdı" ifadelerini kullandı. Gelişmelerin, Türkiye'nin Avrupa'nın Müslüman komşuları konusunda bir köprü olabileceğini net bir şekilde gösterdiğini dile getiren Westerwelle, "Biz Avrupalılar 2013 yılının ilk yarısını kullanıp diğer başlıkları müzakereye başlayalım. Aksi takdirde yakın gelecekte, bizim Türkiye'ye olan ilgimiz, Türkiye'nin bize olan ilgisinden fazla olabilir" diye konuştu.

Almanya'da yoksulluk zirveye çıktı

Peşpeşe gelen Türkiye'yi öven demeçlerin ardından Almanya'da yoksulluğun rekor seviyeye ulaştığının açıklanması, Westerwelle'nin "Yakın gelecekte, bizim Türkiye'ye olan ilgimiz, Türkiye'nin bize olan ilgisinden fazla olabilir" ifadelerini daha şimdiden haklı çıkarıyor. Almanya'nın önde gelen yardım kuruluşundan Der Paritaetische Der Paritaetische Başkanı Dr. Ulrich Schneider, 'Kriz Almanya'ya ulaştı. Yoksulluk rekor seviyede' dedi. 'Yoksulluk Raporu 2012'yi açıklayan Schneider, Almanya'nın dünyanın en zengin 5 ülkesinden biri olduğuna dikkat çekti ve yoksulluğu önlemek için hemen adımlar atılmasını talep etti. Almanya'da yoksulluk oranının ilk kez yüzde 15 oranını geçtiğini söyleyen Schneider, yaklaşık 12,4 milyon kişinin yoksulluğa maruz kaldığına dikkati çekti. Bazı bölgelerde bu oranın yüzde 20'yi geçtiğini belirten Schneider, "Almanya'nın en kalabalık nüfuslarına sahip olan bu yerleşim yerlerinde yoksulluk her yıl en az yüzde 1,5 oranında artıyor" diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.