'Türkiye'nin yapısal dönüşüme ihtiyacı var'
Başbakan Yardımcısı Akdoğan, Siyasi Partiler Kanunu'ndan seçim sistemine, idari sistemden birçok konuda yapısal dönüşüme Türkiye'nin ihtiyacı olduğunu söyledi.
ANKARA (AA) - Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "Siyasi Partiler Kanunu'ndan seçim sistemine, idari sistemden birçok konuda yapısal dönüşüme Türkiye'nin ihtiyacı var. Bunun içinde bir madde de başkanlık bizim temel perspektifimizdir. Bunlardan geri adım atmayız ve bunun için çok ciddi bir çaba içerisinde olacağız" ifadesini kullandı.
Akdoğan, 24 Televizyonu'nda katıldığı programda, 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimi'nin ardından gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.
AK Parti'nin 7 Haziran'da neden yüzde 41, 1 Kasım seçimlerinde ise neden yüzde 49 aldığını analiz edeceklerini belirten Akdoğan, diğer partilerin de bu analizi yapması gerektiğini söyledi.
Akdoğan, Türkiye'nin geleceği açısından milletin, seçim sonucuyla AK Parti'nin siyasetine ne kadar ihtiyaç olduğunu bir kez daha ortaya koyduğunu ifade etti.
Muhalefete yönelik eleştiride de bulunan Akdoğan, "Diğer partilerin önüne her zaman böyle fırsat gelmez. İktidar ortağı olmak bir şans. Peki iktidar olamıyorsanız o zaman siyasi bir hedefiniz olacak seçime girerken" dedi.
Dört partinin Meclis'e girdiği bir tabloda iktidar olmanın kolay bir şey olmadığını dile getiren Akdoğan, bunun daha sonraki siyasi hayatta da çok kolay başarılabilecek bir şey olmadığını kaydetti.
Konuşmasında yeni anayasanın AK Parti'nin taahhüdü ve Türkiye'nin ihtiyacı olduğunu belirten Akdoğan, "Türkiye, 2023 hedeflerine ulaşabilmesi için yapısal bir dönüşüm geçirmesi gerekiyor. Siyasi Partiler Kanunu'ndan seçim sistemine, idari sistemden birçok konuda yapısal dönüşüme Türkiye'nin ihtiyacı var. Bunun için anayasa değişikliği şart. Bu süreçte bizim önceliklerimizden biridir anayasa meselesi. Bunun içinde bir madde de başkanlık, bizim temel perspektifimizdir. Bunlardan geri adım atmayız ve bunun için çok ciddi bir çaba içerisinde olacağız" dedi.
Yalçın Akdoğan, Nokta dergisi hakkındaki toplatma kararına ilişkin bir soru üzerine, basın özgürlüğü konusunda haksızlık yapıldığını, bu konunun Türkiye'ye karşı yürütülen algı operasyonunun bir ayağını oluşturduğunu söyledi.
Nokta dergisinin "2 Kasım iç savaş için bir milattır" şeklinde, iç savaş takvimi yayınladığına dikkati çeken Akdoğan, bunun gazetecilik olmadığını ifade etti.
Akdoğan, "Siz terör ve şiddeti özendirirseniz, toplumu tahrik edip iç savaş çığırtkanlığı yaparsanız, bu bir fikir özgürlüğü de değildir. Bu bir fikir bile değildir. Bu muhteva fikir özgürlüğü kapsamına da girmez, basın özgürlüğü bağlamında bir faaliyet de değildir. Bu gazetecilik faaliyeti de değildir. Bir suçun medya üzeriden işlenmesi onu normalleştirmez, masum hale getirmez. Suçu işleyen ister hakim olsun ister medya mensubu olsun, kim olursa olsun herkes için geçerlidir. Medya olması onu dokunulmazlık zırhı içerisine almaz" sözlerini kullandı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.