'Türkiye'nin Nükleer Çöplük Haline Getirilmesine İzin Vermeyeceğiz'
ADANA'da nükleer karşıtları, 9 büyüklüğündeki deprem felaketinin meydana geldiği Japonya'da bulunan Fukuşima Daiçi Nükleer Santrali'ndeki patlamanın 2'nci yıldönümünde nükleer enerjinin en tehlikeli, en kirli enerji üretim biçimi olduğunu öne sürerek, "Türkiye'nin nükleer çöplük haline getirilmesine izin vermeyeceğiz" mesajı verdi.
Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Adana Şubesi'nde 'Bir Başka Dünya Mümkün, Bir Başka Enerji Mümkün' sloganıyla düzenlenen etkinlikte Adana Nükleer Karşıtı Platform üyesi siyasi partiler, meslek odaları, sendika ve sivil toplum örgütleri temsilcileri, Fukuşima Daiçi Nükleer Santrali'ndeki patlamanın 2'nci yıldönümünde tepkilerini dile getirdi. Platform adına açıklama yapan EMO Adana Şube Başkanı Mehmet Mak, Japonya'daki nükleer felakette Japon halkının içtiği su, soluduğu hava, beslendiği toprakların ölümcül hal aldığını, radyasyon bulutlarının tüm dünyaya yayıldığını söyledi. Mehmet Mak, şöyle dedi:
"Önceki felaketlerde olduğu gibi, Fukuşima felaketi de nükleer enerjinin en tehlikeli, en kirli en kabul edilemez enerji üretim biçimi olduğunu ve hala nükleer enerjiyi savunmaya devam eden çevrelerin söylediği yalanları ve çarpıtmaları bir kez daha ortaya koydu. Biz biliyoruz ki; nükleer santraller her zaman nükleer tehlike potansiyeli taşımaktadır" dedi.
Türkiye'de de Mersin'in Gülnar İlçesi'nde nükleer santral yapımının planlandığını hatırlatan Mak, şunları söyledi:
(DHA - Bünyamin YIL),Bugün
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.