'Türkiye'nin Irak’taki varlığı hem meşrudur hem ahlakidir'

'Türkiye'nin Irak’taki varlığı hem meşrudur hem ahlakidir'
 TBMM Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Özhan, "Türkiye DAİŞ'le mücadeleyi de sonuna kadar sürdürecektir. Irak’taki varlığı da hem meşrudur,...

 

TBMM Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Özhan, "Türkiye DAİŞ'le mücadeleyi de sonuna kadar sürdürecektir. Irak’taki varlığı da hem meşrudur, hem ahlakidir" dedi.

 

MALATYA (AA) - TBMM Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı ve AK Parti Malatya Milletvekili Taha Özhan, "Türkiye DAİŞ’i bir terör örgütü olarak görmektedir. İlk çıktığı günden itibaren resmi olarak bunu ilan etmiştir" dedi.

 

Özhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, DAEŞ'le mücadelenin sonuna kadar sürdürüleceğini belirterek, Türkiye'nin Irak’taki varlığının hem meşru hem de ahlaki olduğunu ifade etti. Özhan, "Terörle mücadelenin yapılması, ortak akraba topluluklarımızın da korunması anlamında, yani Türkmenlerin, Kürtlerin, Arap kardeşlerimizin korunması anlamında bir ihtiyaçtır. Biz bunu inşallah sonuna kadar sürdüreceğiz, bu anlamda geri adım atmayacağız" diye konuştu.

 

Yaşanan tartışmaların suni olduğuna işaret eden Özhan, Türkiye’nin Irak’la ilişkileri ve oradaki varlığının yeni olmadığını vurgulayarak şunları kaydetti:

 

"Bunları şunun için söylüyorum. Musul yakınlarındaki eğitim kampı da yine Irak Başbakanı Abadi ile benim de katıldığım geçen yıl ki ziyarette ortaklaşa görüşülmüş, zemini ilk orada hazırlanmış, ardından Irak Kürdistan bölgesel yönetimiyle istişare içerisinde bunun altyapısı oluşturulmuş ve DAİŞ ile mücadeleyi hedefleyen bir eğitim faaliyetidir. Bir taraftan Türkiye’ye 'DAİŞ ile mücadele et' baskısını çok sanal bir şekilde ve iftira düzeyinde yapanlar, Türkiye ne zaman DAİŞ’e darbe vuracak bir girişimin içerisine girse paniklemeye başlıyorlar. Dolayısıyla sorulması gereken meşru soru şudur. Gerçekten bunlar DAİŞ ile mücadele etmek istiyor mu, istemiyor mu?"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.