Türkiye?nin ?ar-ge? performansı artıyor
Adana Üniversite-Sanayi Araştırma Merkezi (ÜSAM) Genel Koordinatörü Prof. Dr. Hamit Serbest, son yıllarda Türkiye'nin ar-ge ve yenilikçilik alanındaki performansının arttığı söyledi. Serbest, "Bu artışın sağlanmasında, özel sektör tarafından ar-ge'ye daha fazla kaynak aktarılmaya başlamasının da önemli bir rolü var." dedi.
Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) ve Adana ÜSAM işbirliğiyle düzenlenen "Ücretsiz Yenilikçilik ve Ar-Ge" konulu eğitim seminerine yoğun ilgi gösterildi. AOSB Seyhan Toplantı Salonu'ndaki seminere Prof. Dr. Serbest, Çukurova Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Arzu Uzun ve Koç Üniversitesi Öğretim Üyesi Nesim Avigdor konuşmacı olarak katıldı.
Türkiye'nin ar-ge ve yenilik alanındaki performansında son yıllarda önemli bir artış olduğuna işaret eden Serbest, Türkiye İstatistik Kurumu verilerine dikkat çekti. Serbest, "Ülkemizde kamu, özel sektör ve diğer kesimler tarafından ar-ge'ye harcanan toplam tutar, 2008 yılı sabit fiyatlarıyla 6,8 milyar liraya ulaşmıştır. Bu değer, 2003 yılındaki harcamanın iki katından fazladır; diğer bir deyişle son yıllarda ülke çapında ar-ge'ye yapılan yatırımda reel olarak çok ciddi bir artış kaydedilmiştir." şeklinde konuştu.
Doç. Dr. Uzun ise "Proje" başlıklı sunumunda, başarılı ve sonuç veren bir projenin nasıl hazırlanması gerektiğini anlattı. Planlama sürecinin önemini vurgulayıp bir proje yöneticisinde aranan nitelikleri sıralayan Uzun, risk yönetimi konusunda da bilgi verdi. Arzu Uzun, "Kurumların başarıları, problemleri oluşmadan önleyebilme yetenekleriyle doğrudan ilişkili. Problemler, oluşmadan önce çok daha erken aşamalarda öngörülmeli ve önlem alınmalı." dedi.
Cihan, Bugün
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.