Türkiye'de Yargıtay "Kadınlara tecavüzcüsüyle evlensin" kararı verirken Afganistan'da"Kadının tanıklığı kabul edilmeyecek"

Türkiye'de Yargıtay "Kadınlara tecavüzcüsüyle evlensin" kararı verirken Afganistan'da"Kadının tanıklığı kabul edilmeyecek"
Afganistan'da geçecek olan yeni bir yasa, suçlanan kişinin akrabalarını, kişiye karşı tanıklık etmelerini engellemeyi öngörüyor. Afgan parlamentosundan...


Afganistan'da geçecek olan yeni bir yasa, suçlanan kişinin akrabalarını, kişiye karşı tanıklık etmelerini engellemeyi öngörüyor. Afgan parlamentosundan geçen ancak Cumhurbaşkanı Hamid Karzai'nin imzasını bekleyen yasa ile, ülkedeki erkeklerin adli bir ceza korkusu olmadan, eşlerine, çocuklarına ve kız kardeşlerine, şiddet uygulayabileceklerinden korkuluyor.

Afganistan'da yaşanan kadına yönelik şiddetin büyük çoğunluğunun aile içinde yaşandığını ve geçecek yasa ile kurbanların susturulacağını belirten Afgan Kadınlar Derneği yöneticisi Manizha Naderi, "Yasa ile kadına karşı şiddet davalarının devam etmesi imkansızlaşacak. En savunmasız toplum, şimdi adalete kavuşamayacak" dedi. 

CUMHURBAŞKANINA BASKI
The Guardian'ın haberine göre, Cumhurbaşkanı Karzai'nin imzasını bekleyen yasanın değişmesi için Cumhurbaşkanı'na baskı uygulayacaklarını açıklayan Afganistan Kadınlar ve Çocuklar İnsani Yardım Örgütü direktörü Selay Ghaffar, "Cumhurbaşkanından yasa değişinciye kadar imzalamasını rica edeceğiz. Üzerinde büyük baskı kuracağız" dedi.Örgüt, 2009 yılında Karzai'ye sunulan ve evlilik içi tecavüzü erkeğin hakkı olarak öngören yasaya karşı kampanya başlatmış ve Karzai'yi yasayı değiştirmes, için zorlamayı başarmıştı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.