'Türkiye'de büyüme gelişen ekonomilere kıyasla halen güçlü'

'Türkiye'de büyüme gelişen ekonomilere kıyasla halen güçlü'
  Moody's Başkan Yardımcısı ve Türkiye Başanalisti Banerji, "Türkiye'nin ekonomik büyüme görünümü gelişen büyük ekonomilere kıyasla halen...

 

 

Moody's Başkan Yardımcısı ve Türkiye Başanalisti Banerji, "Türkiye'nin ekonomik büyüme görünümü gelişen büyük ekonomilere kıyasla halen güçlü" dedi.

 

LONDRA (AA) - Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s Başkan Yardımcısı ve Türkiye Başanalisti Alpona Banerji, "Türkiye'nin ekonomik büyüme görünümü gelişen büyük ekonomilere kıyasla halen güçlü" dedi. 

 

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Banerji, Moody’s’in, Türkiye'nin kredi notunu ve görünümünü (Baa3/negatif) aralık ayında teyit ettiğini hatırlatarak, "Ekonominin gücü, büyüklüğü ve çeşitliliğini teyit, kararımızın temel dayanaklarını oluşturuyor. Gerçek şu ki Türkiye'nin ekonomik büyüme görünümü gelişen büyük ekonomilere kıyasla halen güçlü" ifadelerini kullandı.

 

Banerji, Türkiye'nin mali pozisyonunun, "yatırım yapılabilir" notun korunmasında önemli rol oynadığına işaret ederek, "Türkiye'nin mali ölçütleri diğer gelişen ekonomilere kıyasla halen ayrışıyor. Mali ölçütler ihtiyatlı ve güçlü. Borcun milli gelire oranı istikrarlı durumda" değerlendirmesinde bulundu.

 

Türkiye'nin ekonomik büyümesine ilişkin öngörülerini de aktaran Banerji, "Bu yıl için temel beklentimiz büyümenin yüzde 3,4 olması yönünde. Asgari ücretteki artış bu yılki büyüme beklentilerimizin nedenlerinden biri. 2017’de ise büyümenin yüzde 3,2 olmasını bekliyoruz" diye konuştu.

 

Türkiye - Brezilya kıyaslaması

 

Banerji, Türkiye'nin yatırım yapılabilir notunu nasıl koruyabildiğini anlatmak için Brezilya örneğini vererek, "Yakın zamanda Brezilya'nın reytingini iki basamak birden indirerek 'Baa3'ten 'Ba2' seviyesine çektik. Bunu daha çok Türkiye'den büyük oranda farklı olan mali sebeplerle yaptık. Türkiye'nin borcunun Gayri Safi Yurtiçi Hasıla'ya (GSYH) oranı istikrarlı bir şekilde yaklaşık yüzde 34 seviyesinde. Öte yandan Brezilya'nın, geçen yıl yüzde 66'ya ulaşan kamu borcunun giderek artması bekleniyor. Bu durum, şu an 'yatırım yapılabilir' seviyenin altındaki Brezilya ile kıyaslandığında Türkiye'nin nasıl bir pozisyonu olduğuna dair bir fikir veriyor" bilgilerini paylaştı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.