Türkiye O'nu özlüyor

Türkiye O'nu özlüyor
Milli Görüş Lideri Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın Anma ve Anlama Programı yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Hüzünle dakikaların yaşandığı...



Milli Görüş Lideri Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın Anma ve Anlama Programı yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Hüzünle dakikaların yaşandığı programda birçok partili ve vatandaş gözyaşlarına hâkim olamadı.


Saadet Partisi Mamak İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Erbakan'ı Anma ve Anlama Programı' hüzünlü bir atmosferde gerçekleştirildi. Milli Görüş Lideri Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın anıldığı programda gösterilen sinevizyon sırasında birçok kişi gözyaşlarına hâkim olamadı. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda 'Savunan Adam' şiirinin seslendirilmesi de salonda büyük hüzüne neden oldu.

Mamak Makromarket Konferans Salonu'nda düzenlenen programa konuşmacı olarak Adalet Eski Bakanı ve Saadet Partisi Genel Başkan Başdanışmanı Şevket Kazan, MGV Eski Genel Başkanı Nevzat Laleli, Saadet Partisi Ankara İl Başkanı Hüseyin Hacıabdullahoğlu'nun yanı sıra çok sayıda partili ile sivil toplum kuruluşu temsilcisi iştirak etti.

Refah-Yol yıkılmadı, istifa etti

Adalet Eski Bakanı ve Saadet Partisi Genel Başkan Başdanışmanı Şevket Kazan, Refah-Yol Hükümeti'nin askerin baskıları sonucu yıkıldığının yanlış bir bilgi olduğunu söyleyerek, hükümetin yıkılmadığını koalisyon ortağı ile yaptığı protokol sonucu istifa ettiğini söyledi. Kazan, Refah-Yol Koalisyon Hükümeti'nin kurulmasının kamuoyuna açıklanacağı günün önceki gecesinde DYP'li bazı vekillerin bunu bozacaklarını haberini aldığını ve hemen harekete geçtiğini söyleyerek, "Bazıları, bunlara (DYP) Erbakan sizi kandırır. İki yıl görevde kalır sonra seçime gider. Tansu Hanım'da başbakan olamaz diye söyler. Bu vekillerde buna inanır. Bizde bu haberi alınca hemen harekete geçtik ve protokole bir madde daha ekledik. O maddeye göre de bir yıl sonra durum değerlendirilmesi yapılır eğer ikinci yılın sonunda seçime gidilecekse hükümetler birer yıllık görev yapar diye madde koyduk. Son anda gelişen bu olayla da bu şekilde kurtularak, hükümeti kurduk. Hükümet ise bir yıl sonra görev Tansu Hanım'a verilsin diye Hocamız tarafından istifasını sundu" dedi.

Kazan, Erbakan'ın görevi Tansu Çiller'e koalisyon protokolü gereği dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından verilmesi gerekirken Demirel'in görevi Mesut Yılmaz'a verdiğini hatırlatarak, "Ortağımız 130 ile başladı ve sayısı 115'e düştü. Yani kıl payı hükümet kuruluyordu. Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu da destek vererek yeni hükümet kuruluyordu. 289 imzalı hükümete güven oyu verilecek belgelerle Hocamız, istifasıyla Demirel'e verdi. Ama görev Tansu Hanım'a verilmedi. Türkiye'nin her zaman tam şaha kalktığı zaman yolunu kesen zat bir defa daha o davanın yolunu kesmeye muvaffak oldu. Bakalım sonu ne olacak. Erbakan Hocamızın sonunu herkes gördü" dedi.

Arabamızın geri vitesi yoktu

Kazan, Milli Görüş Lideri Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ı anlatırken ise beraber geçirdiği yıllardan örnekler verdi. O dönemlere ilişkin yaptıkları teşkilat çalışlarını anlatırken Kazan, Erbakan'ın bir özelliğini daha hatırlattı. Kazan, "Hocamız bizim arabanın geri vitesi yoktur derdi. Bunu ancak Erbakan söylerdi. Yapamaz, edemez diye bir şey yok. Ancak yaparız, başarırız anlayışı vardır derdi. Çalışma disiplini çok önemliydi. Plan, program, organizasyon, takip, intaç, bu temel beş esas üzerine çalışırdı. Hiçbir zaman kötümserlik içinde olmazdı" dedi.

O'nun açtığı kutsal yolda yürüyeceğiz

Saadet Partisi Ankara İl Başkanı Hüseyin Hacıabdullahoğlu, Erbakan'ın büyük bir devlet adamı olduğunun altını çizerek, "Böyle bir dava adamı ve devlet adamını anlamaya çalışmak onun açtığı kutsal yolda yürüme gayretinde olmak da bizler için büyük bir şans. Partiler aldıkları oylar ve alkışlar kadar değil talip oldukları kadar büyüktürler. Merhum liderimizin gönüllerde kurduğu taht her geçen gün daha da büyümektedir. O bize büyük bir miras bıraktı. 28 Şubat soruşturması başladı ama tetikçiler tutuklandı. Eğer senaristleri bulup ortaya çıkarmazsak o senaristler için tetikçi hiç fark etmez. Bir gün foter şapkalı olur, bir gün takkeli olur. Onlar için hiç önemli değil. Maksatlarının hasıl olması önemli" dedi.

Saadet Partisi Mamak İlçe Başkanı Ömer Karip ise geçen yıl baharın ilk günlerinde Erbakan'ı toprağa verdiklerini söyleyerek, "Bahar'ın ilk günlerinde Hocamızı toprağa verdik. Hocamız ise 40 yıl önce 'her bahar bir çiçekle başlar' diyerek yola çıktı. Hocamızı bize ağır bir yük bırakarak ayrıldı aramızdan. Büyük bir yürüyüş başlatarak insanlığa yol gösterdi. Bir şevkin bitmez tükenmez bir gayretin insanlık adı oldu. Ömür sermayesini ülkesine, insanlığa vakfetti. Batıla karşı daima hakkı üstün tuttu. İman cihat izzet kelimelerini hiçbir zaman dilinden düşürmedi" dedi.

Milli Gazete

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.