Türkiye-İsrail arasında ilk yakınlaşma..

Türkiye-İsrail arasında ilk yakınlaşma..
Türkiye ve İsrail'in Akdeniz'de olası bir çatışmanın önüne geçmek ve hava trafiğinin sağlıklı işlemesi için koordinasyon mekanizmasını yeniden...



Türkiye ve İsrail'in Akdeniz'de olası bir çatışmanın önüne geçmek ve hava trafiğinin sağlıklı işlemesi için koordinasyon mekanizmasını yeniden kurduğu iddia edildi.

İsrail gazetesi Jerusalem Post'un haberine göre, Türk Hava Kuvvetleri ve İsrail Hava Kuvvetleri, Akdeniz'de hava trafiğinin sağlıklı işlemesi için kurulan koordinasyon mekanizmasını Mavi Marmara raporunun yayınlanmasından sonra askıya almıştı.

İsrail Hava Kuvvetleri'nden bir yetkili dün yaptığı açıklamada, 9 Türk'ün ölümüyle sonuçlanan Mavi Marmara saldırısı sonrası bozulan iki ülke ilişkilerinin yeniden düzelmesi için ilk adımın atıldığını iddia etti.

Yetkili, Türkiye ve İsrail'in Akdeniz'de olası bir kazayı önlemek için yeniden hava koordinasyon mekanizmasını devreye aldıklarını söyledi.

Haberde ayrıca Türkiye'nin İsrail askeri ateşesinin iki hafta önce Uvda Askeri Üssü'nde bir toplantıya katıldığı iddia edildi.

TÜRKİYE TATBİKATA DAVET EDİLECEK

İsrailli yetkili, Uvda askeri üssünde 2013 yılında yapılacak askeri tatbikata Türkiye'nin davet edilmesinin de olasılıklar arasında bulunduğunu söyledi. İsrail son dönemde, diğer ülkelerle daha sık askeri tatbikatlar yapmaya başladı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.