Türkiye, iftarda buluştu...

Türkiye, iftarda buluştu...
 Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'nın geleneksel iftar yemeği, Türkiye'nin farklı kesimlerini bir araya getirdi. Ankara'da gerçekleşen iftara; siyaset,...



 

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'nın geleneksel iftar yemeği, Türkiye'nin farklı kesimlerini bir araya getirdi. Ankara'da gerçekleşen iftara; siyaset, sanat, iş ve basın dünyasından çok sayıda tanınmış isim katıldı. Toplantının gündemi terör ve Somali'de yaşanan açlık oldu. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Terör örgütü ve bağlantılarından mutlaka hesap sorulacak." diye konuştu.

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'nın geleneksel hale gelen iftar yemeği dün Ankara Rixos Otel'de düzenlendi. Gecede Vakfın Onursal Başkanı Fethullah Gülen Hocaefendi'nin mesajı okundu. Fethullah Gülen, birlik çağrısında bulundu. Gülen, "İnsanlığımızı hatırlayalım birbirimizi ön yargılarımıza kurban etmeyelim. Ramazan ayı hoşgörünün öne çıktığı yardım ve yardımlaşmanın arttığı bir dönemdir. Karşılıklı anlayışa ve diyaloğa önem verelim. Birbirimizi dinlersek birbirimizi anlarız. Masada hepimize yer var. Ayrılık gayrılık yapmayalım." ifadelerini kullandı.

Gecede konuşan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da terör örgütü ve bağlantılarından hesap sorulacağını söyledi. Davutoğlu, "İstiyorlar ki gece ve gündüz onlarla uğraşalım. Ufuk yerine krizle, vizyon yerine onların ortaya çıkardığı bu tabloyla uğraşalım. Güçlü milletler aidiyetleri ile ölçülür. Ecdadımız bunları yaptı. Türkiye bir yol ayrımında değildir, bu belayı bizim başımıza sarmak isteyenler bir yol ayrımındadır ve tercihlerini de yapmak zorundadırlar. Somali'de yaşanan açlık bir diğer konu. Bu bir beşeriyet mesuliyetidir. Bizim hüzünler ve misyonlar arasında kategorik ayrımlar yapmamız söz konusu olamaz." diye konuştu.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ise gelecek Ramazan ayında tablonun tamamen değişmesi adına önemli adımlar atacaklarını bildirdi. Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkanı Mustafa Yeşil ise terör saldırılarını kınadı.

İftara, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, DP Başkanı Namık Kemal Zeybek, Has Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, DSP Genel Başkanı Masum Türker, Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, eski bakanlar Vehbi Dinçerler, Oltan Sungurlu, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Muhsin Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu, Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü Ünsal Ban, RTÜK üyesi Prof. Dr. Hasan Tahsin Fendoğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.