"Türkiye Her Türlü Gelişmeye Karşı Hazır"

"Türkiye Her Türlü Gelişmeye Karşı Hazır"
Davutoğlu, Myanmar'a giderken uçakta gazetecilerin sorularını cevapladı.Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Esed'in terör örgütüne silah desteği sağladığını,...


Davutoğlu, Myanmar'a giderken uçakta gazetecilerin sorularını cevapladı.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Esed'in terör örgütüne silah desteği sağladığını, bu tehdite karşı gereken tedbirlerin alındığını söyledi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Myanmar yolunda İran ve Suriye konularında önemli açıklamalarda bulundu.

Gazetecilerin sorularını cevaplayan Davutoğlu, önce Tahran ile Genelkurmay Başkanı'nın açıklamalarının ardından gerilen ilişkileri değerlendirdi.

Ahmet Davutoğlu, "İran Genelkurmay Başkanı'nın böyle bir açıklama yapması, hiçbir şekilde ve hiçbir şartta kabul edilemez." dedi.

Davutoğlu, İran Dışişleri Bakanı Salihi'nin kendisine, "iç politika saikiyle söylenen sözlere önem vermeyin" dediğini anlattı.

"Bunun Samimiyetle İlgisi Yok"

Davutoğlu, en çok rahatsız olduğu konunun ise, Suriye'deki olayların sorumluluğunu Türkiye'ye yükleme çabası olduğunu söyledi.

Ahmet Davutoğlu, "Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Görüş ayrılığı anlaşılabilir ama, Suriye'de onbinlerce insanın ölümünden sorumlu olan bir yönetimle ilişkiyi sürdüreceksiniz. O yönetime destek vereceksiniz, sonra dönüp Türkiye'yi tehdit edeceksiniz. Bunun samimiyetle, dürüstlükle alakası yok." dedi.

"PKK Başaramaz"

Davutoğlu'na, terör örgütü PKK'nın Suriye'nin kuzeyindeki faaliyetleri de soruldu.

Dışişleri Bakanı, "Eğer Esed kalsaydı etki kuracaktı. Esed gittiği zaman da bu ortaya çıkan boşluğu kullanmak istiyor. Ama başaramazlar. Herşeyden önce Suriye halkı bunu görüyor. Kürt halkı da bunu görüyor, Suriye'deki Türkmenler de bunu görüyor" şeklinde konuştu.

Davutoğlu'nun özellikle vurguladığı nokta ise, Türkiye'nin her türlü gelişmeye karşı hazırlıklı olduğuydu.

Ahmet Davutoğlu, Esed sonrası senaryolarla ilgili de şunları söyledi:

"Esad'ın gidişinden sonra doğacak senaryoları elbette düşündük. Benim elimde köy köy nerede Kürt var, nerede Dürzi var, nerede Türkmen var bunların hepsi mevcut. Veya PKK/PYD oraya bir takım şeyler götürecek ve Türkiye bundan habersiz olacak. Mümkün mü?"

"Formasyon Eksikliği"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eleştirilerine de cevap veren Davutoğlu, "Madem 'çapsız' dedi. Matematikte çapı hatırlatmak lazım. 'Ben nereden Davutoğlu'na vurayım, nereden Sayın Başbakan'a vurayım?' O günkü gerçeklik üzerinden birşey buluyor. Bu bir formasyon eksikliği, ben siyaset eksikliği olarak görmüyorum, formasyon eksikliği. Çap burada aranır" dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.