Türkiye bugünden itibaren karar verici ülke

Türkiye bugünden itibaren karar verici ülke
Türkiye, bugünden itibaren 3 yıllık süre için, G20'nin temel yönlendirme mekanizması olan üçlü yapı (Troyka) içinde yer alacak. Türkiye, 1 Aralık...

Türkiye, bugünden itibaren 3 yıllık süre için, G20'nin temel yönlendirme mekanizması olan üçlü yapı (Troyka) içinde yer alacak. Türkiye, 1 Aralık 2014'ten itibaren ise G20'nin dönem başkanı olacak.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye'nin 1 Aralık 2013'ten itibaren 3 yıllık süreyle, G20'nin temel yönlendirme mekanizması olan ?Üçlü Yapı' (Trokya) içinde yer alacağını açıkladı. Babacan Troyka'nın bir önceki, mevcut ve bir sonraki dönem başkanlarından oluştuğunu dile getirerek, G20'nin gündeminin oluşturulması ve G20'de devamlılığın sağlanmasında önemli rol oynadığını ifade etti.

Türkiye'nin 1 Aralık 2014'ten itibaren de G20 Dönem Başkanlığı'nı üstleneceğini belirten Babacan, 2015 yılı Liderler Zirvesi'nin de Türkiye'de yapılacağını söyledi.

2023 hedeflerine katkı

Babacan ?Türkiye tarafından üstlenilecek en önemli uluslararası sorumluluklardan biri olan G20 Dönem Başkanlığı ve Troyka üyeliği ile ülkemiz küresel ekonomik gündeme doğrudan yön verme imkanına sahip olacak. G-0 Dönem Başkanlığı, ülkemizin gerçekleştirdiği köklü dönüşümün uluslararası alanda daha güçlü bir şekilde tanıtımına önemli katkı sağlayacaktır? dedi. Bu durumun Türkiye'nin 2023 vizyonu çerçevesinde küresel sistemde daha etkin rol oynayan bir ülke olma hedefine ulaşmasına da katkı sağlayacağını kaydeden Babacan, bu önemli sorumluluğun en iyi şekilde yerine getirileceğini belirtti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.