Türkiye bu yıl yüzde 4.6 büyüyecek...

Türkiye bu yıl yüzde 4.6 büyüyecek...
Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Tuğrul Kudatgobilik, IMF'ye göre Türkiye'nin bu yıl yüzde 4,6 büyüme yakalayacağını...



Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Tuğrul Kudatgobilik, IMF'ye göre Türkiye'nin bu yıl yüzde 4,6 büyüme yakalayacağını belirtti.

Kudatgobilik, İsviçre'nin Cenevre kentinde devam eden 100. Uluslararası Çalışma Konferansında, bugün Türk işverenlerini temsilen bir konuşma yaptı. TİSK'ten yapılan yazılı açıklamaya göre Kutadgobilik, söz konusu konuşmasında, küresel krizin ardından ekonomik toparlanma olsa da bugün hala bazı ülkeler için bir çifte dibe vurma olasılığı veya işaretleri hakkında konuşulduğunu kaydetti.

Krizin ardından farklı ülkelerin krize farklı tepkiler verdiğini anlatan Kutadgobilik, bazı ülkelerin hala krizin etkilerini ortadan kaldırmaya çalıştığını, bazı ülkelerin ise şimdiden hızlı bir toparlanma yoluna girdiğini ifade etti. Ekonominin kalbinde yer alan ve bu sebeple çıplak gerçeği söyleyebilecek konumda olan Türk işverenlerini temsilen, Türkiye'nin hızlı bir toparlanma yoluna girdiğini rahatlıkla söyleyebileceğini belirten Kutadgobilik, konuşmasında şu değerlendirmelerde bulundu:

''2001 yılında yüzde 4,8'lik bir küçülme sonrasında Türkiye ekonomisi, 2010'da yüzde 8,9'luk bir büyüme göstermiştir. Bu, Türkiye'ye dünya büyüme liginde Çin ve Hindistan'dan sonra üçüncülüğü getirmiştir. Bu performansla Türkiye aynı zamanda geçen yıl OECD ülkelerinin de en üstünde yer almıştır. IMF'ye göre, ülkemiz bu yıl yüzde 4,6 büyüme yakalayacaktır. Bu her ne kadar Türkiye'yi yine pek çok Avrupa ülkesinin üzerine yerleştirecekse de, biz, Türk işveren ve iş adamları olarak bu yılın ilk yarısında ülkemizin performansına bakarak nispeten daha yüksek bir büyüme hızı beklemekteyiz.''

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.