Türkiye, ABD askerilinin saldırısını kınadı

Türkiye, ABD askerilinin saldırısını kınadı
Dışişleri Bakanlığı, bir Amerikan askerinin 16 sivili öldürdüğü Kandahar vilayetindeki saldırıdan dolayı duyduğu üzüntüyü bildirdi.Dışişleri...



Dışişleri Bakanlığı, bir Amerikan askerinin 16 sivili öldürdüğü Kandahar vilayetindeki saldırıdan dolayı duyduğu üzüntüyü bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, ''11 Mart 2012'de Kandahar'da 16 sivilin katledilmesi ve çok sayıda sivilin yaralanmasıyla sonuçlanan ve gözaltına alındığı bildirilen bir ABD askerinin faili olduğu ileri sürülen olay büyük bir üzüntüyle öğrenilmiştir. Olayda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralananlara acil şifa diliyoruz'' denildi.

Açıklamada, Uluslararası Güvenlik Yardım Kuvveti (ISAF) tarafından sürdürülen soruşturmanın süratle sonuçlandırılarak, olayın açıklığa kavuşturulmasının, faillerinin adalet önüne çıkartılmasının ve benzer olayların tekrarlanmasının engellenmesi için gerekli tedbirlerin alınmasının beklendiği belirtilerek, ''Bu acı olay vesilesiyle, Türkiye'nin kardeş Afganistan'ın her zaman yanında olmaya devam edeceğini yineliyoruz'' ifadesi kullanıldı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.