?Türkiye, 1.5 trilyon dolarlık pazarda, artık 'ben de varım' diyebilece?k.?
Türkiye'de artık yerli 'chip' üretilebilecek
Türkiye'nin ileri teknoloji endüstrisine hizmet edecek ilk test merkezi İTÜ VLSI Ölçme Laboratuvarı, İstanbul Teknik Üniversitesi'nde kuruldu. İTÜ Elektrik Elektronik Fakültesi bünyesindeki hassas ölçme laboratuvarı ile Türkiye artık yerli 'chip' üretebilecek, 1,5 trilyon dolar büyüklüğündeki dünya elektronik pazarında artık "ben de varım" diyebilecek.
Alanında dünyanın en güncel merkezleri arasında yer alan İTÜ VLSI Ölçme Laboratuvarı, aynı zamanda beyin göçünü de durdurabilecek, hatta tersine döndürebilecek. İTÜ VLSI Ölçme Laboratuvarı alt yapısı kullanılarak tamamen İTÜ mühendisleri tarafından geliştirilen yerli chip ise milli proje olan insansız hava aracı ANKA'da kullanılacak.
İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Elektrik Elektronik Fakültesi bünyesinde kurulan İTÜ VLSI Ölçme Laboratuvarı, İTÜ Ayazağa Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenin ardından hizmete açıldı. VLSI alanında Türkiye'de ilk adımları atan Prof. Dr. Duran Leblebici'nin adı verilen İTÜ VLSI LABs Duran Leblebici Ölçme Laboratuvarı'nın açılış töreni, basın toplantısı sonrasında İstanbul Teknik Üniversitesi ile Agilent Technologies ve SPARK arasında işbirliği sözleşmesinin imzalanmasının ardından gerçekleştirildi. İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, İTÜ Elektrik Elektronik Fakültesi Öğretim Üyeleri ve İTÜ VLSI LABs kurucuları Yrd. Doç. Dr. Devrim Aksın ve Yrd. Doç. Dr. Türker Küyel'in evsahipliği ve Agilent Technologies Başkan Yardımcısı, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Genel Müdürü Benoit Neel, SPARK Yönetim Kurulu Başkanı Aslıhan Yarkut ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Davut Kavranoğlu'nun katılımı ile gerçekleştirilen tören, devlet, akademi, bilim ve iş dünyasının yanı sıra yabancı üniversite ve şirket yetkililerini de buluşturdu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.