Turkcell'den İstanbul Modern'e teknoloji desteği  

Turkcell'den İstanbul Modern'e teknoloji desteği   
  İSTANBUL (AA) - Turkcell, Türkiye’nin ilk Beacon entegre müze uygulamasına imza attı. Bundan böyle İstanbul Modern’i ziyaret edenlere...

 

 

İSTANBUL (AA) - Turkcell, Türkiye’nin ilk Beacon entegre müze uygulamasına imza attı. Bundan böyle İstanbul Modern’i ziyaret edenlere Turkcell teknolojisi rehberlik edecek.

 

Şirket açıklamasına göre, Turkcell ve İstanbul Modern, müze ziyaretçilerine yeni bir deneyim yaşatmaya hazırlanıyor. Beacon teknolojisi ile donatılan İstanbul Modern’in ziyaretçileri, eserlerle ilgili yazılı ve görsel bilgiye akıllı telefonlarından ulaşabilecek. Beacon entegre müze uygulaması sayesinde sanatseverlerin akıllı telefonlarını rehber olarak kullanması ile Türkiye’de bir ilk gerçekleşmiş olacak. 

 

Kültür ve sanat alanında verdiği destekle 2012 yılından bu yana İstanbul Modern'in iletişim ve teknoloji sponsoru olan Turkcell, Türkiye'nin ilk Beacon entegre müze uygulamasına imza attı.

 

Akıllı telefonlarına İstanbul Modern uygulamasını indiren ve Beacon ikonunu aktif hale getiren ziyaretçiler, Beacon teknolojisi ile donatılan müzede eserler, bulundukları yer, mağaza ve restoran dahil olmak üzere çoğu kılavuz bilgiye ulaşabilecek.

 

 

 

- "İstanbul Modern ziyaretçilerine Turkcell teknolojisi rehberlik edecek"

 

 

 

Açıklamada görüşlerine yer verilen Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, Turkcell'in İstanbul Modern'de hayata geçirdiği uygulamanın Türkiye'de bir ilk olduğunu ve dünyada çok az örneği bulunduğunu belirtti.

 

Terzioğlu, Turkcell olarak topluma katkı yapmayı sadece kendi faaliyet alanlarıyla kısıtlı görmediklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

 

"Eğitim, spor, kültür-sanat gibi sahalarda teknolojimiz, uzmanlığımız ve sahip olduğumuz tüm kanallarla ülkemize hizmet etmek için çalışıyoruz. Bu anlayışımızı yansıtan iş birliklerimizden biri de İstanbul Modern sponsorluğu oldu.

 

2012 yılında başlayan iş birliğimiz kapsamında İstanbul Modern'in iletişim ve teknoloji sponsorluğunu üstlenerek müzenin iOS ve Android mobil uygulamasını geliştirdik. Şimdi de bu iş birliğimizi yeni bir boyuta taşıyacak bir ilke imza atıyoruz. Bu uygulama ile Türkiye'nin ilk Beacon bütünleşmiş müze uygulamasını hayata geçirdik. Bundan böyle İstanbul Modern ziyaretçilerine Turkcell teknolojisi rehberlik edecek."

 

- "Beacon teknolojisiyle müzemizin çeşitli faaliyetlerine daha kapsamlı erişim olanağı sunuyoruz"

 

İstanbul Modern Yönetim Kurulu Başkanı Oya Eczacıbaşı da İstanbul Modern'in, Türkiye'nin modern ve çağdaş sanat sergileri düzenleyen ilk özel müzesi olduğunu ve 11. yılını geride bıraktığını hatırlatarak, şu bilgileri paylaştı:

 

"Türkiye'de bir müzenin ilk defa uyguladığı Beacon teknolojisini de bünyesinde barındıran, yenilenmiş mobil uygulamamızla ziyaretçilerimize müzemizin çeşitli faaliyetlerine daha kapsamlı bir erişim olanağı sunuyoruz. İzleyiciler bu sayede sanat yapıtlarını ve sanatçıların dünyalarını anlama ve tanıma yönünde daha etkin bir iletişim kurma imkanına sahip oluyor.

 

İstanbul Modern mobil uygulamasına entegre olarak çalışan Beacon, ziyaretçilere müzeyi yeni bir gözle tecrübe etme olanağı sunuyor. Ziyaretçiler, müze içinde kendilerini yönlendirecek Beacon özelliğiyle İstanbul Modern'in koleksiyon sergisindeki seçilmiş yapıtları daha yakından tanıyabiliyor, görselleri inceleyebiliyor, kütüphanemizden faydalanabilecekleri farklı kaynaklar öğrenebiliyor ve sanatçıların dünyalarına ortak olabiliyor. Bunun dışında, çocuklar ve aileleri kendilerine yönelik hazırlanmış metinler ve oyunlarla sanata daha da yakınlaşıyor. İstanbul Modern'in koleksiyon sergisi, Beacon özelliğiyle günümüz müzeciliğinin en önem verdiği etkileşim konusunda yepyeni bir deneyim sunuyor."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.