Türk yazılımcı dijital oyun pazarına girdi

Türk yazılımcı dijital oyun pazarına girdi
 Türkiye'de 300 milyon dolar, dünyada ise 75 milyar dolar büyüklüğe ulaşan dijital oyun pazarı, genç yazılımcılar için de öne çıkma fırsatı...

 

Türkiye'de 300 milyon dolar, dünyada ise 75 milyar dolar büyüklüğe ulaşan dijital oyun pazarı, genç yazılımcılar için de öne çıkma fırsatı sunuyor.

İSTANBUL (AA) - Türkiye'de 300 milyon dolar, dünyada ise 75 milyar dolar büyüklüğe ulaşan dijital oyun pazarı, EA Sports, Marvel, Activision gibi devlerin yanında, genç yazılımcılar için de öne çıkma fırsatı sunuyor.

Kullanıcı sayısı 1,2 milyarı aşan sanal oyunlar sektörü, girişimci yönü olan Türk yazılımcıların da ilgisini çekerken 28 yaşındaki Hasan Soysal dijital oyunların kullanımı en fazla artan segmentine, mobil oyun pazarına girdi.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Soysal "İstanbul yılları" diye adlandırdığı Boğaziçi Üniversitesi eğitim yıllarının kendisini dijital oyunlara yönlendirdiğini belirterek, "2004 yılında Boğaziçi Üniversitesi'ni kazandım ve İstanbul hayatım başladı. 2010 yılında mezun olduktan sonra kısa bir süre ActionScript programlama dili ile bir şeyler yaptım. Sonrasında mobil dünyaya iOS ile merhaba dedim. Bugüne gelene kadar birçok büyük firmanın mobil uygulamasında hem geliştirici hem de takım lideri pozisyonunda görev aldım ve almaya devam ediyorum. Bunun yanında Bahçeşehir Üniversitesi'nde uygulama geliştirme üzerine ders veriyorum" diye konuştu.

İstanbul'da hayatın akışının bekleme ve koşuşturma ekseninde şekillendiğini söyleyen Soysal, "Oyun alanında bir şeyler yapmayı, İstanbul'a bağlıyorum ben. Bu kalabalık şehirde hayat çok hızlı akıyor ve hep bir koşuşturmaca içindeyiz. Kendimize ayırdığımız vakitler az ve bir şekilde bu dar vakitte eğlenmeyi ihmal etmemeliyiz. Birini beklerken, otobüste yolculuk ederken eğlenmeyi amaçlıyorum. Mobil Oyun dünyası da buna hizmet ediyor ve ben de bu yüzden bu alanda birşeyler yapmak istedim" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.