Türk mucitlere Cenevre'de 4 ödül

Türk mucitlere Cenevre'de 4 ödül
Cenevre'deki Uluslararası İcatlar Fuarı'na katılan üç Türk dört ödül kazandıPalexpo Sergi Merkezi'ndeki fuarda medikal dalda "şişirilebilen kulak tıkacı"...


Cenevre'deki Uluslararası İcatlar Fuarı'na katılan üç Türk dört ödül kazandı

Palexpo Sergi Merkezi'ndeki fuarda medikal dalda "şişirilebilen kulak tıkacı" adlı buluşunu sergileyen Hamit Kanuni Kuralkan, bu dalda birincilik ödülünü aldı.

Kuralkan, beş gün süren fuarda ziyaretçilere, yatırımcılara ve jüri üyelerine ürünlerini ve teknolojilerini anlattıklarını söyledi.

Buluşunun özellikleri hakkında bilgi de aktaran Bekir Kuralkan, özellikle ameliyat sonrasındaki iyileşme sürecinde insanların kulaklarını sudan korumasına dönük, kulak kanalının şeklini alan teknolojik bir kulak tıkacı yaptıklarını kaydetti.

Tel tutucusuna iki ödül

Medikal kategoride, kemik kırıklarının tedavisinde kullanılan "tel tutucusu" adlı buluşuyla ikincilik ödülünü ve İran Uluslararası Buluşçular Derneği Federasyonu'nun en iyi inovasyon ödülünü alan Dr. Emre Karadeniz, iki ödülle Türkiye'ye dönme gururunu yaşadıklarını söyledi.

Buluşunun özelliklerini de anlatan Karadeniz, "Yöntem, kırıkların tespitinde devrim niteliğinde bir yöntem. Tellerin üzerinden serbestçe ileri giden ama geriye gelmeyen aparatlar bunlar" dedi.

Kırıkların sabitlenmesinde çevre dokuya en az zararla en sağlam tespiti yapmayı amaçladıklarını belirten Karadeniz, sistemin 92 kilograma kadar çekme, 250 kilograma kadar kompresyon kuvvetine dayandığını kaydetti.

"Makine bir an evvel piyasaya çıkacak"

Mıknatısların manyetik gücü ile çalışan "manyetik motor" adlı buluşuyla İran Uluslararası Buluşçular Derneği Federasyonu'nun özel ödülünü alan Muammer Yıldız da çok sevinçli olduğunu ve fuarda çok güzel anlaşmalar yaptıklarını söyledi.

Yıldız, makinenin bir an önce piyasaya çıkacağına çok sevindiğini dile getirdi.

Almanya'dan katılarak ödül alan Türk

Almanya'dan yarışmaya katılan ve restoran ekipmanları kategorisinde birinci olan Şendoğan Kanbur da Türk olarak bir ödül aldığı için gurur duyduğunu, kendisini hem Türk hem Alman olarak gördüğünü söyledi.

Buluşunun özelliği hakkında bilgi veren Kanbur, yaptığı mangalla ısıyı yanlardan alan bir sistem geliştirdiğini, böylece ürünün pişme şeklinin değiştiğini anlattı.

Kanbur, buluşunun kömürle elektrikle ve gazla çalışabildiğini kaydetti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.