Türk Kızılayı'ndan Soma'da ramazan kampanyası

Türk Kızılayı'ndan Soma'da ramazan kampanyası
Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Soma'da ramazan hazırlıklarını sürdürdüklerini belirterek,  "Diğer yerlerde olduğundan daha fazla...

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Soma'da ramazan hazırlıklarını sürdürdüklerini belirterek,  "Diğer yerlerde olduğundan daha fazla ve dikkatli bir ramazan kampanyasını Soma'da yapacağız" dedi.

 

 

KASTAMONU (AA) ? Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Soma'da ramazan hazırlıklarını sürdürdüklerini belirterek,  "Diğer yerlerde olduğundan daha fazla ve dikkatli bir ramazan kampanyasını Soma'da yapacağız" dedi.

 

Akar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaşanan facianın ardından Somalıların yanlarında olduklarını belirterek, 301 şehidin acısını beraber paylaştıklarını söyledi.

 

Soma'da da Türk Kızılayı'nın kara gün dostu olduğunun görüldüğünü anlatan Akar, "Orada acı günlerinde ailelerin yanında olmamız, ellerini tutmamız, gıda, çay, kahve ve yemek dağıtmamız, bunlar bizim aynı zamanda töremizdir, geleneklerimizdir. Son derece mutlu oldular, memnun oldular" diye konuştu.

 

Akar, Soma'daki çalışmaların devam ettiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

 

"Alanda arkadaşlarımız madenci  ailelerinin yakınlarına, çocuklarına, eşlerine psikososyal destekler veriyor. Soma'da da insanların acısını çok fazla deşen bir tutum içerisinde olmak istemiyoruz. Çünkü, tüm Türkiye çapında bir hassasiyet doğdu. Tüm sivil toplum örgütleri, şahıslar, gerçek kişiler, tüzel kişiler, bu konuda bir şey yapmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Hükümetimiz birtakım tedbirler, madencilere, maden emeklilerine, şehit olanların çocuklarına ilişkin tedbirlerini ortaya koydular. Biz de her zaman yanındayız."

 

- "Dikkatli bir ramazan kampanyası yapacağız"

 

Akar, yapılan bütün çalışmaların yanında Soma'da diğer yerlerde olduğundan daha fazla ve dikkatli bir ramazan kampanyası yapacaklarını ifade etti.

 

Ellerinde her türlü imkanın olduğunu belirten Akar, "Oradaki çocuklara elbise, giyecek dağıtmak. Oradaki insanlara, iftar sofraları hazırlamak gibi planlarımız var. Hatta, bazı arkadaşlarımızın teklifleri var. Henüz karar vermiş değiliz ama Soma'da, Ankara'da veya İstanbul'da bir yerde, mevlit okutacağız" ifadesini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.