Türk kamyonuna ABD'den büyük sipariş?

Türk kamyonuna ABD'den büyük sipariş?
Eskişehir'de bir firmanın TÜBİTAK desteği ile yüzde 85'i yerli malzemeden üretilen hafif arazi kamyonu olarak yapılan 'Turkar' araçlarına ABD başta olmak...



Eskişehir'de bir firmanın TÜBİTAK desteği ile yüzde 85'i yerli malzemeden üretilen hafif arazi kamyonu olarak yapılan 'Turkar' araçlarına ABD başta olmak üzere pek çok ülkeden talep gelmeye başladı.

Eskişehir'de bir firmanın ürettiği 4x4 hafif arazi kamyonu "Turkar"a ABD başta olmak üzere pek çok ülkeden büyük talep olduğu bildirildi.

Eskişehir'de faaliyetini sürdüren Hisarlar A.Ş., TÜBİTAK'ın verdiği destekle yüzde 85'i yerli malzemeden hafif arazi kamyonu yaparak "Turkar" adını verdi. Hisarlar A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Fazlı Türker, 2005 yılında hazırlanan projeyle aracın üretimine başlandığını belirterek, "Üç ayrı model olarak tasarlanan kamyonun motor ve şanzımanı dışındaki tüm aksamı yerli. Yüzde 85'i yerli malzemeyle imal edilen aracımıza büyük talep var. Fabrikamıza gelen ABD'den bir firmayla protokol imzaladık. Yakında

imalatı tamamlanan bir adet aracı numune olarak ABD'ye göndereceğiz. ABD'de bu aracın askeri amaçla kullanılacağı belirtildi. ABD yetkililer Turkar'ı çok beğendi" dedi.

Türker, aracın Türk mühendis ve işçileriyle imal edildiğini kaydederek, üniversiteler başta olmak üzere çok sayıda kuruluşla işbirliği yaptıklarını söyledi.

TÜRKİYE ŞARTLARINDA KULLANILABİLECEK EN UYGUN ARAÇ

Türker, ülkemizde itfaiye araçlarının zorlukla girdiği sokaklara Turkar'ın rahatlıkla girebileceğini vurgulayarak, "Turkar, kara yolları, orman ve belediye hizmetleri için hazırlanan mükemmel bir araç. Güçlü motoruyla hem kamyonet hem kamyon olarak arazide kullanabilir. Bu araç 3 farklı özellikteki aracın birleşimi. İstenildiğinde yük taşımada kullanılabilen 4x4 özelliği olan Turkar, otomobil konforuna sahip. Aracı müşterinin kullanım amacına uygun hale getirebiliyoruz" şeklinde konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.