Türk askerine karşı savaşı o yürütüyor!

Türk askerine karşı savaşı o yürütüyor!
Türk Silahlı kuvvetlerinin başlattığı Fırat Kalkanı Harekatı'nın 146'ncı gününde El Bab kuşatması devam ediyor. Terör örgütü Daeş'in yaklaşık iki aydır direnç gösterdiği El Bab ile ilgili Akit Haber şoke eden gerçeklere ulaştı.

Türk Silahlı Kuvvetleri 24 Ağustos 2016'da başlattığı Fırat Kalkanı operasyonu'nun en kritik aşaması olan El Bab şehrinde terör örgütü Daeş ile mücadele ediyor. 

Türk Silahlı kuvetleri ve Özgür Suriye Ordusu birlikleri kentte adım adım ilerliyor ancak bölgede etkili olan yoğun sis ve yağış operasyonları yavaşlatıyor. 

Terör örgütü Daeş ise El Bab'da diğer meskun mahallelerde gerçekleştirmediği direnişi sergileyerek, neredeyse her eve EYP (El yapımı patlayıcı) döşedi. 

Bombalı araçlar, Droneler ve ağır silahlarla Mehmetçiğe karşı koyan Daeşli teröristlerin başında Ebu Ömer kod adlı Gergon Halimov isminde eski Tacikistan İstihbarat Subayı'nın olduğu ortaya çıktı.  

 

KİM BU GERGON HALİMOV?  

Gergon Hamilov 2006 yılında Tacikistan'da ABD kuvvetlerinden yakın savaş eğitimi aldı.

2015 yılında bölgeden gelerek, Irak üzerinden geçerek, Deyre Zor bölgesinde DAEŞ'e katıldı. 

14 Temmuz 2016'da ABD bombardımanı ile Musul yakınlarında ölen Ömer Şişani'nin yerine atandı. 

ABD'nin Daeş'in sözde emiri Ömer Şişani'yi vurarak, yerine Gergon Hamilov'u geçirmesi ABD ile Terör örgütü Daeş'in ortaklığını birkez daha ortaya çıkmış oldu. 

Kaynak: www.yeniakit.com.tr 

 

 

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.