TÜRGEV'in öğrenci yurtlarına yoğun ilgi

TÜRGEV'in öğrenci yurtlarına yoğun ilgi
  Türkiye Eğitim ve Gençliğe Hizmet Vakfının (TÜRGEV) 18 şehirdeki yurtlarına, öğrenciler yoğun ilgi gösteriyor.  KAYSERİ (AA)...

 

 

Türkiye Eğitim ve Gençliğe Hizmet Vakfının (TÜRGEV) 18 şehirdeki yurtlarına, öğrenciler yoğun ilgi gösteriyor.

 

 

KAYSERİ (AA) - Açtığı yurtlarla gençlerin sadece eğitimine değil, sosyal hayatına da katkı sağlayan Türkiye Eğitim ve Gençliğe Hizmet Vakfının (TÜRGEV) 18 şehirdeki yurtlarına, öğrenciler yoğun ilgi gösteriyor.

 

TÜRGEV Genel Müdür Yardımcısı Elif Batur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sadece kız öğrencilere yönelik yurt hizmeti verdiklerini, amaçlarının geleceğin annelerini en iyi şekilde yetiştirmek olduğunu söyledi.

 

Geçen yıl 9 ilde 24 yurtla, yaklaşık 3 bin 700 öğrenciye hizmet verdiklerini anlatan Batur, bu yıl 9 yeni ilde 16 yurt daha açtıklarını aktardı.

 

Yeni eğitim döneminde bu yurtların tamamının aktif şekilde eğitime katkı sağlayacağını ve yurda alınacak öğrencilerin mülakat sürecinin devam ettiğini belirten Batur, şunları kaydetti:

 

"Geçen yıl 4 bin kişi olan kontenjanımızı bu yıl 8 bin 500 kişiye çıkardık. Bugüne kadar yaklaşık 3 bin başvuru oldu. Kontenjanımızın tamamını dolduracağımızı düşünüyoruz çünkü çok fazla talep var. Yurtlarımız sadece barınma amaçlı değil, çok yönlü gençler yetiştirmeyi hedefliyoruz. Önceliğimiz çocukların eğitimi. Öğrenciler gündüz okul eğitimlerini tamamladıktan sonra, akşam vaktinde de yurttaki eğitimlere katılıyor. Öğrencilerin tercihlerine göre İslami ilimler, sosyal bilimler, kültür-sanat, sportif faaliyetler, kişisel gelişim eğitimleri bütün yurtlarımızda veriliyor. Mesela çok iyi resim yapabilen ama aynı zamanda ahlaklı, İslami yapıyı çok iyi bilen insanlar da olmasını istiyoruz. Çalışmalarımızı bu yönde sürdürüyoruz."

 

- Online mülakat imkanı

 

Türkiye'nin her yerinden TÜRGEV yurtlarına çok büyük ilgi olduğunu dile getiren Batur, bu yıl İstanbul'da 5 yeni yurt açacaklarını, Bursa ve Konya'da da TÜRGEV'in birden fazla yurdu olduğunu belirtti.

 

Birinci önceliklerinin barınma değil, eğitim olduğu için öğrencileri mülakatla aldıklarını vurgulayan Batur, şöyle devam etti:

 

"Öğrencilerin, mülakata gelmeden önce web sitesi üzerinden ön başvuru formunu doldurmaları gerekiyor. Bu formlarda çocukları tanımaya yönelik bazı sorular var. Çocuğun yapısı, başarı durumu, ahlaki durumu, liderlik vasıfları, vizyonu, kültürel yönü, sanata olan ilgisi bunların hepsi bizim için bir değer. Bu anlamda bir değerlendirme yapıyoruz daha sonra mülakata çağırıyoruz. Ayrıca bu yıl başlattığımız online mülakat imkanı var. Öğrenciler Türkiye'nin dört bir tarafından başvuru yapıyor. Mülakat sürecinde yurdun bulunduğu şehirlere gelme imkanı olmayabiliyor. Bundan dolayı skype üzerinden mülakat yapıyoruz. Bu uygulamanın da Türkiye'de bir ilk olduğunu düşünüyoruz."

 

Yurtta kalan öğrencilere burs imkanı da sunduklarını aktaran Batur, ön başvuruda doldurulan formlar sayesinde öğrencilerin maddi durumlarını tespit etme imkanı bulduklarını ve ihtiyacı olan öğrencilere burs verdiklerini söyledi.

 

Batur, geçen yıl öğrencilerin yüzde 50'sine burs verdiklerini, hayırseverlerden bu konuda destek beklediklerini sözlerine ekledi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.